Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про актуальне в Шацькій громаді – на черговій сесії селищної ради

Дата: 05.10.2021 15:41
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

30 вересня під головуванням Сергія Карпука відбулася чергова 14 сесія Шацької селищної ради. Велику кількість питань, винесених на порядок денний, депутати розглядали на двох пленарних засіданнях.

На початку обранці громади озвучили свої запити, звернення та запитання. Андрій Лисий зачитав колективне звернення за підписами семи депутатів. Його суть полягала в тому, що житель Шацька чинить тиск на обранців, оскільки ті не проголосували на сесії за надання у власність його дітям земельної ділянки. За словами депутата, ця ділянка є економічно привабливою і за умови розумного використання може приносити значні кошти в бюджет селищної ради. Обранці, що підписалися під зверненням, запропонували виконавчому комітету розробити проєкт землеустрою на неї та виставити на торги.

Депутатський запит Світлани Куць стосувався питання відкриття в селі Пульмо аптеки. На нього дав відповідь селищний голова, зазначивши, що аптеку планують відкрити в приміщенні Пульмівської амбулаторії ЗПСМ після виготовлення техпаспорта на будівлю та передачі її з балансу Волинської ОДА селищній раді.

Іван Коваль запропонував розмістити на автобусних зупинках населених пунктів графіки руху пасажирського транспорту, а Петро Федонюк запитав про стан вакцинації жителів громади та роботу навчальних закладів у період загострення коронавірусної інфекції. Через низький відсоток вакцинованих працівників та спалахи інфекції на дистанційному навчанні станом на 5 жовтня перебувають навчальні заклади смт Шацьк, сіл Прип’ять, Мельники, Пульмо. Найвищі показники щеплень нині в Світязькій (86%), Пулемецькій (93%), Ростанській (83%), Пульмівській (85%), Піщанській (84%), Острів’янській (87%), Підманівській (82%), Смоляро-Світязькій (80%) та Грабівській (81%) школах.

Під час засідання депутати внесли зміни до рішення «Про утворення виконавчого комітету Шацької селищної ради восьмого скликання, визначення його чисельності та затвердження персонального складу», виключивши зі складу виконкому Сергія Сидорука і включивши Олександра Семерея; не підтримали депутатських звернень Нелі Сацюк до Президента України щодо недопущення підвищення тарифів для населення та щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році.

Також обранці проголосували за внесення змін до рішення про бюджет селищної громади, затвердили нову редакцію Положення про Молодіжну раду, передали на баланс КП «Будинкоуправління» комплекс садиби Гутовського в с. Піща (6 будівель: конюшню, каплицю, будинок-контору, млин та 2 склади), погодили намір ліквідації клубу с. Вільшанка з подальшим виключенням з базової мережі закладів культури.

Відповідними рішеннями депутати затвердили низку питань зі сфери земельних відносин, дали назви новим вулицям в с. Світязь (Озерна, Гірська), змінили найменування провулка Радянський на Козацький , перейменували навчальні заклади громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь