Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

«Відкриті уроки футболу» в Шацькій громаді

Дата: 29.09.2021 16:41
Кількість переглядів: 1513

Фото без опису

З метою підтримки соціального проєкту Української Асоціації футболу «Відкриті уроки футболу», взаємодії шкіл, батьків, поліції, психологів, популяризації серед дітей пільгових категорій футболу і здорового способу життя 28 вересня на стадіоні смт Шацьк  були проведені відкриті уроки футболу для учнів 5-6 класів закладів освіти громади (96 осіб).

Проєкт «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools») здійснюється в рамках діяльності зі співпраці між громадянським суспільством і громадським сектором задля миру, соціальної інтеграції та захисту дітей в Україні, що фінансується Європейським союзом. Основними виконавцями в реалізації проєкту виступають Асоціація крос-культурних проєктів (Данія), Українська асоціація футболу, Всеукраїнська фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld (Німеччина), в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України.

Проєкт відкритий для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя молоді, профілактику та подолання дитячої злочинності і конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами. Проєкт залучає до спільної участі не лише майбутніх гравців, але й майбутніх волонтерів і соціально активних громадян.

Захід проводився спільно з представниками  Української  Асоціації футболу та Асоціації футболу Волині, Любомльського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

З вітальним словом до присутніх звернулись: Олександра Владімірова, заступник начальника відділу масового футболу  і соціальних проектів УАФ, Василь Кохановський, заступник голови АФВ, Анатолій Пех, начальник відділу освіти, молоді та спорту.

Уроки на футбольному полі, розділеному на 12 тематичних майданчиків, проводили 10 вчителів фізкультури шкіл,  директор Шацької ДЮСШ та представники поліції. Учнів супроводжували волонтери. Дітям особливо сподобався майданчик поліцейського, де вони мали можливість оглянути службовий автомобіль.

Інвентар, банери, футболки для дітей, спортивні костюми для залучених вчителів у рамках проекту надала Українська Асоціація футболу. Медичний супровід  забезпечували працівники і службовий автомобіль КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», музичний – Шацький будинок культури. Під час перерви всі діти мали можливість поласувати круасанами та водою від підприємиці Лесі Марчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь