Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Повалені дерева і пошкоджений будинок: негода наробила лиха в селах громади

Дата: 29.07.2021 14:47
Кількість переглядів: 1609

Зранку 29 липня буревій наробив лиха в двох селах Шацької селищної територіальної громади: Голядин та Смоляри-Світязькі.

Внаслідок шквального вітру були повалені і вирвані з коренем дерева, обірвані електропроводи, пошкоджено автобусну зупинку та житловий будинок у Смолярах-Світязьких. На щастя, ніхто з людей під час негоди не постраждав.

Щоб оглянути масштаби наслідків стихійного лиха, до ліквідації яких відразу долучилися місцеві жителі, на місце події виїхали Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Людмила Єрофєєва, заступник селищного голови, преставники ДП «Шацьке УДЛГ» та служби з надзвичайних ситуацій.

А відтак очільник громади оперативно скликав та провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З метою обстеження, виявлення та ліквідації наслідків стихії комісія вирішила утворити робочу групу, якій доручено провести розрахунок збитків від наслідків надзвичайної ситуації та за результатами обстеження скласти відповідні акти.

В післяобідню пору в постраждалі села були направлені члени робочої групи, рятувальники, працівники ДП «Шацьке УДЛГ», Шацького національного природного парку, які працюватимуть над відновленням проїздів, різатимуть і відтягатимуть з допомогою техніки повалені дерева.  Відразу після стихії в знеструмлених населених пунктах почали працювати і представники структурного підрозділу ПАТ «Волиньобленерго» - щоб відновити постачання електроенергії.

Очільник громади наголосив, що селищна рада не залишить людей сам на сам з бідою, спільними зусиллями наслідки негоди будуть ліквідовані, в тому числі буде надана посильна допомога на відновлення постраждалого будинку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь