Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Землю, якою користуються шачани, Держгеокадастр виділив жителю столиці

Дата: 13.07.2021 16:29
Кількість переглядів: 1254

Фото без опису

 

До Шацької селищної ради звернулася група шачан з проханням допомогти вирішити проблемне питання земельних відносин. Три сім’ї з Шацька впродовж довгого періоду (11-30 років) користуються земельними ділянками, розташованими за межами населеного пункту (біля затоки Лука), для вирощування там городини.

Одна з жительок у 2017 році хотіла приватизувати свою ділянку, але отримала від Держгеокадастру відмову. Причиною обласні посадовці назвали те, що пріоритет у виділенні земельних ділянок надається учасникам АТО.

Нещодавно шачани дізналися, що Держгеокадастр виділив на цій площі 2 га землі сільськогосподарського призначення жителю міста Київ. Люди занепокоєні тим, що їхні поля стануть власністю іногороднього, а вони самі залишаться без городів, якими користувалися і за які сплачували податок.

Віталій Юрчук, начальник відділу земельних відносин   виконавчого комітету Шацької селищної ради, прокоментував ситуацію і дав відповідь на питання жителів:

"Ця земельна ділянка на даний час перебуває під арештом. Питання її приватизації можна вирішувати тоді, коли цей арешт буде знятий. Шацька селищна рада буде вивчати можливість заявлення своїх позовних вимог по цій справі".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь