Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Світязю – 590 років: як святкували день курортного села

Дата: 12.07.2021 16:58
Кількість переглядів: 1602

Фото без опису

11 липня, напередодні православного свята на честь апостолів Петра і Павла,  в Світязі відбулося святкування Дня села.

Населеному пункту, розміщеному на березі перлини України – озера Світязь – цьогоріч виповнилося 590 років (з часу першої писемної згадки). Нині він – туристичний центр Волині з сучасною інфраструктурою відпочинку, яка постійно вдосконалюється, з якісним сервісом, з добротними дорогами і красивою набережною.

День села відбувався в спекотну пору, тому принадами Світязя-іменинника могли милуватися тисячі людей – місцевих і приїжджих, а також насолоджуватися виступами його талановитих мешканців, вболівати за спортсменів, радіти і приємно відпочивати.

Відкритий турнір з дзюдо «Кубок Світязя», організований Центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Шацької громади (директор Петро Пех)  зібрав на березі озера немалу кількість учасників віком від 8 до 12 років і шанувальників цього виду спорту.

Фото без опису

Пристрасті, які впродовж декількох годин вирували на татамі, увінчалися успіхом для спортсменів громади. 5 медалей завоювали, посівши призові місця, юні дзюдоїсти спортивного клубу «Торнадо» (директор Роман Самолюк): І місце – Іван Куява, ІІ – Діана Купира, ІІІ – Борис Натальчук, Станіслав Мокренко, Микола Мадрімов.

Порадували і вихованці шацького СК «Континіум» (директор Ігор Самолюк): І місце посів Назар Самолюк, ІІ – Анна Самолюк, Тимур Соколюк, Тарас Гарбар, ІІ – Ангеліна Яльницька, Софія Забродоцька, Костянтин Забродоцький, Трофим Равський.

Не відставали від дітей і дорослі спортсмени: у змаганнях з пляжного волейболу та в богатирських іграх вправно демонстрували силу, міць, швидкість і витривалість. В пляжному волейболі золото здобула команда «Ковель» (с. Колодяжне), срібло – «Видра» (с. Видраниця  Забродівської ТГ), бронзу – «Рудка» (с Рудка-Червинська Прилісненської ТГ).

Фото без опису

Глядачі бурхливо підтримували атлетів, які приїхали до Світязя з усіх куточків Волині. За результатами п’яти вправ: «Суданські ноші», «Козацька засіка», «Каменярі», «Кантування автошини» та «Перетягування линви» перемогу здобули богатирі Зимнівської територіальної громади, друге місце – у збірної команди «Гарт», третє – у камінь-каширців.

Пісня, що зазвучала на сільській сцені, покликала світязян і гостей на концерт. Перед творчими виступами вітання з Днем села линули від Сергія Карпука, Шацького селищного голови, Андрія Броїла, заступника голови Ковельської районної ради, Віктора Плейтуха, старости села.

"Найщиріші вітання нашому славному селу Світязь і його працьовитим людям! Зичу мешканцям і їхнім родинам миру і добра, достатку і стабільності, процвітання і щедрого Божого благословення! Нехай ваші серця наповнюються гордістю за це красиве і перспективне село, прагненням до єдності та порозуміння, а спільна плідна праця стане запорукою щасливого майбуття і розквіту Світязя як найпопулярнішого курорту України",– зазначив Сергій Карпук.

Фото без опису

Гарним виконанням пісень порадували глядачів заслужений артист України Василь Була, суперфіналіст телепроєкту «Голос діти» Ярослав Карпук, народний ансамбль «Молодички», Микола Регещук, Вікторія Ягодинець, Валентина Редько та інші місцеві аматори сцени. Патріотичні твори подарував Світязю-імениннику військовий оркестр Луцького прикордонного загону.

Для гостей функціонувала фотозона, а в гігантському казані тим часом кипіла рибна юшка, якою згодом могли ласувати всі охочі. Наймолодших гостей свята розважали іграми й забавами аніматори з дитячої агенції свят «Навевака» смт Шацьк.

Кульмінацією насиченого різними подіями дня став другий традиційний міжнародний професійний турнір з ММА «Кубок Світязя», в якому взяли участь титуловані спортсмени з України, Білорусі, Таджикистану та Азербайджану. Шацьку громаду на видовищному спортивному заході представляли студент Шацького лісового коледжу Ілля Кантерук та житель Світязя Серафим Шопук – обидва є спортсменами СК «Торнадо».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь