Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Оперативна нарада в селищного голови

Дата: 23.06.2021 17:29
Кількість переглядів: 1115

Фото без опису

22 червня під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, відбулася оперативна нарада з начальниками відділів, структурних підрозділів селищної ради, керівниками установ та організацій.

Про стан готовності до літнього відпочинкового сезону інформували декілька посадовців. Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», повідомив, що на сьогодні укладені договори з підприємствами та приватними особами на вивезення сміття з рекреаційних зон. Варто зазначити, що населення проявляє в цьому питанні мінімальну активність. Щодо прибирання територій, то штат підприємства поповнили додаткові працівники, які вже приступили до роботи. Повністю готове до прийому відпочивальників урочище Гряда. Для безпеки людей на воді там функціонують два рятувальні пости.

Андрій Цвид, головний інспектор Ковельського РУ ГУДСНС України у Волинській області, наголосив на тому, що рятувальникам потрібно координувати свої дії з допомогою радіозв’язку – задля оперативнішого реагування на надзвичайні випадки на воді.

В свою чергу Марія Христецька, директор Шацького національного природного парку, повідомила, що з установою укладено 21 угоду про використання рекреаційних ресурсів, та озвучила проблемні моменти, які виникають під час організації відпочинку в наметових містечках.

Про організацію заготівлі грибів та ягід на території громади інформувала Тетяна Цюп’ях, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, інфраструктури, залучення інвестицій та комунального майна. Зокрема, озвучила перелік документів, які необхідно подати лісокористувачам до районних комісій, розповіла про розподіл між ними лімітів та ознайомила з відповідальністю за порушення вимог чинного законодавства.

В літній період на території громади заплановане проведення низки культурно-масових заходів, в тому числі й у місцях відпочинку людей. Серед найбільш масових і популярних – День молоді, фестиваль пончика, День села Світязь та інші. Про їх організацію інформувала Оксана Юхимук, начальник управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради.

Анатолій Пех, начальник відділу освіти, молоді та спорту, доповів про закінчення навчального року, організацію підвезення школярів до пунктів проведення ЗНО, успіхи в навчанні одинадцятикласників, проведення свята «Останній дзвоник» та підготовку до 2021-2022 навчального року.

Питання про хід весняного призову на строкову військову службу до Збройних сил України на території селищної ради висвітлив Валентин Борух, заступник військового комісара з територіальної оборони Шацького ТЦК та СП. З його слів, на службу було відправлено 9 чоловік, з них 4 – з Шацька і навколишніх сіл, 2 – зі Світязького старостату, 2 – з Піщанського, 1 – з Самійличівського. До адмінвідповідальності було притягнуто 40 призовників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь