Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сергій Карпук: «Гряда має розвиватися і стати одним з найпопулярніших місць відпочинку»

Дата: 01.06.2021 11:30
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису

28 травня в актовому залі Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька відбулася зустріч керівництва Шацької селищної ради, КП «Будинкоуправління» з власниками та комендантами баз відпочинку урочища Гряда.

Проведення заходу ініціював Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», участь у ньому взяли Сергій Карпук, селищний голова, Богдан Тимошук, секретар селищної ради, Людмила Єрофєєва, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу.

«Багато хто незадоволений тим, як у попередні роки була організована господарська діяльність в урочищі Гряда. На часі – реальні зміни в підходах до роботи, в розрахунках за надані послуги. Зрештою, маємо спільно зробити все можливе, щоб Гряда розвивалася і стала не менш популярним місцем відпочинку для туристів, як село Світязь», – зазначив, звертаючись до присутніх, Сергій Карпук.

Фото без опису

Іван Коваль оприлюднив фінансові показники минулорічної діяльності, при цьому наголосив, що замість прибутків комунальне підприємство отримало майже мільйон гривень збитків і проблему з нестачею коштів на основні видатки.

Як буде організована цього року робота з забезпечення комфортного і відпочинку людей? Якими будуть відносини між селищною радою, комунальним підприємством і керівниками баз? Де взяти кошти, щоб покрити всі видатки? На ці та інші запитання присутні спільно впродовж двох годин шукали відповіді.

Цьогоріч «Будинкоуправління» укладатиме з базами і бізнесом, який працюватиме на території, угоди на всі види послуг: вивезення сміття, прибирання територій, водовідведення, утримання рятувальних постів. Проплата здійснюватиметься шляхом співфінансування відповідно до встановленого тарифу.  Присутні мали можливість ознайомитися з приблизними розрахунками: скільки, за яким принципом і за що вони мають платити. Вказані суми викликали невдоволення в деяких власників баз відпочинку.

Фото без опису

Підприємець Іван Оліферчук запропонував присутнім об’єднатися в новоствореній громадській організації, активізувати зусилля підприємців і власників заради оперативного  вирішення проблем Гряди і досягнення спільної мети.

Щодо питання про розвиток території, то Сергій Карпук зазначив, що в пріоритеті – будівництво пішохідної зони по центральній вулиці, покращення інфраструктури, промоційні заходи. Наостанок перед присутніми виступив представник громадської організації «Робимо разом», запропонувавши підприємцям співпрацю в плані організації на Гряді, зокрема на пляжі, спортивно-розважальних заходів, які приваблять в урочище більше туристів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь