Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Літній сезон 2021: селища рада хоче стати надійним партнером для соціально відповідального бізнесу

Дата: 29.05.2021 08:51
Кількість переглядів: 1412

Фото без опису

Нещодавно відбулася зустріч керівництва Шацької селищної ради в особах голови Сергія Карпука та секретаря Богдана Тимошука із підприємцями – власниками торгових точок (бунгало), розміщених на центральному пляжі в селі Світязь.

Звертаючись до присутніх, очільник громади зазначив:

–Ми бажаємо налагодити тісну співпрацю з бізнесом, створити для нього комфортні умови роботи і дати відчути, що селищна рада – його надійний партнер. Натомість сподіваємося на взаєморозуміння і хочемо, щоб уся підприємницька діяльність у літній сезон стала відкритою, легальною та справно сплачувався туристичний збір.

Сергій Карпук розповів про новий туристичний сайт, який незабаром з’явиться в медіапросторі Шацької громади. На його шпальтах буде міститися вся інформація про чесний та прозорий бізнес (в тому числі і реклама його послуг), який працює в рамках закону, сплачує податки і є соціально відповідальним.

Влада як партнер обіцяє всіляко підтримувати таких підприємців. Ця співпраця, зі слів селищного голови, повинна об’єднати зусилля двох сторін навколо спільних завдань: розвитку туризму, популяризації краю Шацьких озер та становлення сильної, спроможної громади.

Фото без опису

Очільник громади наголосив також, що цьогоріч представники селищної ради вестимуть діалог з кожним у селі Світязь, хто здає в оренду житло відпочивальникам у літній період (таких там більше 350 людей) і не сплачує туристичного збору. Розповів про роль податкового агента, поінформував про те, як ним зареєструватися та почати справляти цей вид місцевого податку. Наостанок Сергій Карпук запевнив присутніх, що максимально прозоро звітуватиме про те, на що будуть використані кошти туристичного збору.

До речі, гроші з цього податку спрямовуються на розвиток інфраструктури, а саме на ремонт доріг, встановлення автобусних зупинок, будівництво тротуарів, на благоустрій та прибирання територій, облаштування дитячих майданчиків тощо.

Ірина Хвисючик, головний спеціаліст відділу туризму та промоцій «Центру розвитку громади» Шацької селищної ради, ознайомила присутніх з орієнтовною програмою культурно-розважальних заходів, які за бажання та співфінансування підприємців можуть відбуватися влітку на пляжі в Світязі, в урочищі Гряда та інших місцях масового перебування людей, а також розповіла про їх вартість. Серед змагань і фестивалів – заходи від мистецького об’єднання «Стендаль», біг по воді, фото-фест, йога-фест, міні-бікіні-фест та багато іншого, що може зацікавити туристів.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь