Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Голові спілки чорнобильців Шацької громади вручили Почесну грамоту Волинської ОДА

Дата: 26.04.2021 16:58
Кількість переглядів: 1290

Фото без опису

26 квітня, в День пам’яті про Чорнобильську катастрофу, працівники Шацької селищної ради завітали  з приємною місією до Наталії Пилиповець, голови спілки чорнобильців Шацької громади.

Жительці Світязя, яка в буремному 1986 році працювала кухарем біля епіцентру вибуху, готуючи їсти ліквідаторам аварії, вручили Почесну грамоту за підписом Юрія Погуляйка, голови Волинської ОДА.

"Щира вдячність і доземний уклін вам за сміливість, відвагу і високу громадянську позицію, за те, що з честю прийняли суворий виклик чорнобильського лиха", – з такими словами звернулася до Наталії Миколаївни Ольга Сахарук, заступник Шацького селищного голови з питань діяльності виконавчого органу.

...Наталія Пилиповець потрапила в чорнобильську зону через місяць після вибуху реактора. 17-річну дівчину направили на навчальну практику, яку їй як майбутньому кухарю довелося проходити в селі Рудня-Вересня, що за 24 км від ЧАЕС (цього села на карті України вже немає). Працювали повний робочий день, в одній зміні – по 10 кухарів, які готували обід для 100 ліквідаторів. У працівників польової кухні не було жодного суттєвого захисту від радіації, лише наказували їм щодня змінювати одяг і приймати холодний душ. І так впродовж двох тижнів.

Гості побажали пані Наталії міцного здоров’я, міцності духу, впевненості в завтрашньому дні, а також щоб ніколи наша земля не переживала подібного лиха.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь