Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Просимо власників собак утримувати своїх тварин на прив'язі

Дата: 19.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 990

Фото без опису

На вулицях та в місцях загального користування селища Шацьк розгулюють зграї собак, які створюють небезпеку  як для дітей, так і для дорослих. Напад агресивних тварин може призвести до надзвичайних наслідків. Щоб запобігти біді, просимо власників собак утримувати своїх домашніх улюбленців на прив’язі чи у вольєрі.

Власники собак  несуть відповідальність  за неправильний вигул та  порушення інших правил утримання собак, а також за шкоду, заподіяну здоров'ю та майну громадян собакою.

Згідно зі ст. 154 КпАП України за порушення правил утримання тварин для громадян передбачений штраф в розмірі від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів. При повторному порушенні правил утримання тварин передбачений штраф з 51 грн. до 85 грн. і конфіскація собаки.

До адміністративної відповідальності за ст. 154 КпАП України можуть залучити за вигул собаки без ошийника і намордника, залишення собаки без нагляду, вигул собаки в стані алкогольного сп'яніння, напад собаки на людину, якщо людині не нанесені рани, чи немає пошкоджень одягу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь