Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про попередження пожеж в екосистемах Шацької громади

Дата: 16.04.2021 11:49
Кількість переглядів: 515

В Шацького селищного голови відбулася оперативна нарадаПро попередження пожеж в екосистемах у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 року інформував присутніх Анатолій Пінкевич, начальник Шацького РС УДСНС України у Волинській області.

З його слів, минулого року в районі було зафіксовано 14 пожеж в екосистемах. Площа вигорання сухої трави становить 9 га, торфовищ – 2 га. Побічні матеріальні збитки, нанесені пожежами, складають 138 тис. грн.

В нинішньому році, а саме 27 березня, в Шацькій громаді (біля села Підманове) сталася одна пожежа в екосистемі на площі близько 0,5 га. Причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем. На винуватицю пожежі був складений протокол за ст. 77-1та накладений штраф 3060 грн.

Причиною загоряння сухої рослинності (торфовищ) є її свідоме спалювання людьми. Незважаючи на застереження та численні запобіжні заходи, люди навесні і восени палять посуш, чим завдають навколишньому середовищу значних збитків. Гасити такі пожежі дуже складно, на їх ліквідацію держава витрачає значні матеріально-технічні резерви. Анатолій Пінкевич закликав присутніх, зокрема старост сіл, доносити до населення інформацію про шкоду від паління сухостою та відповідальне ставлення до довкілля.

Читайте також: В Україні зросли штрафи за спалювання сухої трави

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь