Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про звернення до Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності запровадження Мораторію на зростання ціни природного газу та електроенергії

Дата: 07.04.2021 12:39
Кількість переглядів: 555

До нас як до депутатів Шацької селищної ради звертаються жителі громади, які обурені стрімким зростанням вартості електроенергії.

З 1 грудня 2020 року тариф НЕК «Укренерго» на передачу електроенергії зріс на 30% та становить 312,76 гривні за МВт-год.  За прогнозами експертів, у 2021 році українців очікує нове подорожчання електроенергії. Фахівці  стверджують, що нова ціна на електроенергію може бути удвічі-утричі більшою. Нашу глибоку стурбованість викликає рішення Кабінету Міністрів України щодо відміни пільгового тарифу на споживання електричної енергії на перші 100 кіловат.

В умовах економічної кризи та пандемії коронавірусу, коли доходи українських сімей суттєво зменшилися, зростання цін на енергоносії створює соціальну напругу в громаді. Адже подорожчання природного газу та електроенергії спричиняє збільшення вартості товарів та послуг. Водночас через запровадження карантинних заходів багато людей втратили роботу, а доходи малого і середнього бізнесу скоротилися. Про стрімке зубожіння людей свідчить те, що багато громадян уже неспроможні розраховуватися за комунальні послуги.

Враховуючи складні обставини, зумовлені економічною кризою та пандемією коронавірусу, враховуючи широкий суспільний резонанс, що призводить до зростання соціальної напруги ,з метою недопущення подальшого зубожіння населення, вимагаємо негайно втрутитися у ситуацію на енергетичному ринку і відмінити постанову Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року № 1325, вжити заходи для скасування постанов НКРЕП щодо зростання ціни на природний газ та його доставку, а також ціни на електроенергію та запровадити мораторій на зростання вартості енергоносіїв на період пандемії коронавірусу.

Наголошуємо, що ситуація вимагає негайного розв’язання цієї проблеми та об’єктивної реакції Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь