Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Депутати прийняли звернення до прем’єр-міністра України щодо проблеми постачання балонів зі скрапленим газом

Дата: 06.04.2021 09:00
Кількість переглядів: 2493

 

Фото без опису

Під час особистих прийомів громадян до Сергія Карпука, Шацького селищного голови,  неодноразово зверталися мешканці населених пунктів громади з проблемою постачання балонів зі скрапленим газом.

Шацький район не газифікований, і скраплений газ у балонах є основним джерелом використання у побуті для приготування їжі. На сьогодні постачання балонів населенню припинено. Його відсутність спонукає споживачів заправляти балони на АЗС в непристосованих місцях та перевозити в необладнаних для цього автомобілях, що заборонено правилами техніки безпеки.

Щоб зробити дієві кроки до вирішення цієї проблеми, на засіданні сесії Шацької селищної ради, яке відбулося 31березня, депутати прийняли звернення до прем’єр-міністра.

 

Прем’єр-Міністрові України Шмигалю Д. А.

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Шацької селищної ради

щодо вирішення проблеми постачання

скрапленого газу (в балонах) для населення

Шацької селищної ради

До нас, як до депутатів Шацької селищної ради, звертаються жителі громади з приводу припинення постачання скрапленого газу для населення, яке здійснювала Любомльська дільниця ДП «Івано-Франківськ-Пропан».

Шацька територіальна громада не газифікована, і скраплений газ у балонах є основним джерелом використання у побуті для приготування їжі.

Заправляння балонів на приватних автомобільних газових заправках, не обладнаних спеціальними балонними пунктами, категорично заборонено (Постанова КМУ №1790 від 20 листопада 2003 року).

По-перше, балони при такій заправці, як правило, не перевіряються на витік газу, а заправники не звертають уваги на терміни опосвідчення балона. Усе це робить їх експлуатацію небезпечною.

По-друге, автомобільна заправна колонка не дозволяє заповнити побутовий балон як слід: відповідно до правил, об`єм рідкого пропан-бутана в балоні не повинен перевищувати 85%. Якщо цим правилом нехтувати і заповнити газовий балон на 100%, то при його нагріванні (наприклад, на сонці) зрідженому газу нікуди буде розширюватися і балон може вибухнути.

З огляду на наростаючу проблему (з можливими трагічними наслідками через заправляння балонів на автомобільних заправках) просимо вжити необхідних заходів для вирішення проблеми постачання скрапленого газу (в балонах) для населення Шацької територіальної громади.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь