Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

100 днів на посаді Шацького селищного голови

Дата: 05.04.2021 14:24
Кількість переглядів: 1288

Минуло чотири місяці, відколи Сергій Карпук, Шацький селищний голова, приступив до виконання своїх обов’язків на новій посаді. 100 днів роботи були надзвичайно насиченими, напруженими, дуже інформативними. Зміни в державі, скорочення кількості районів, передача повноважень та відповідальності  на місця спонукали новообраного голову працювати по-новому, самостійно знаходити рішення і виходи з проблемних ситуацій.

Сергій Вікторович розпочав свою діяльність із питань кадрової політики, залучивши до роботи у громаді фахових працівників. Максимально швидко були сформовані фінансовий орган, інші управлінські структури, зареєстровані всі відділи та установи, необхідні для роботи громади.

Програми для жителів громади і туристів

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу протягом звітного періоду відбулось 7 пленарних засідань сесій Шацької селищної ради та 3 засідання виконавчого комітету з важливих для громади питань. Прийнято більше 20 програм та меморандумів, які допоможуть налагодити співпрацю з установами, які знаходяться як на території Шацької громади, так і за її межами, зокрема програми розвитку малого підприємництва, соціального захисту населення, розвитку культури, мистецтва, туризму, охорони культурної спадщини та спорту; екологічного, освітянського, медичного спрямувань. Підписано меморандум про співпрацю з «Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя». Не залишено поза увагою і міжнародне співробітництво. В планах – продовження участі у проєкті «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області».

Для того, щоб мешканці безпосередньо долучалися до процесів місцевого розвитку, в селищній раді розробили Програму фінансової підтримки громадських проєктів, яка у найближчому часі буде реалізовуватися. Розпочато роботи по розробці айдентики (бренду) громади, зі створення умов для зручного отримання інформації жителями та туристами (діджиталізація) та підведення швидкісного оптоволоконного інтернету в усі населені пункти. Триває налагодження співпраці із Волинським національним університетом ім. Лесі Українки та Луцьким національним технічним університетом у галузі діджиталізації та перекладу сайтів громади на іноземні мови.

Інвестиції в майбутнє

На інвестиційний портал Волинської області подано для оприлюднення 10 інвестиційно-привабливих земельних ділянок на території Шацької громади. У спільних планах та співфінансуванні із ВНУ є будівництво мультифункціонального спортивного комплексу на базі «Гарт».

Шацька громада надає земельну ділянку під реалізацію проєкту «Будівництво центру олімпійської та параолімпійської підготовки з фізичною реабілітацією учасників АТО/ООС» в с. Залісся на березі озера Пулемецьке.

Бюджет громади та розвиток територій

Рішенням ради створено відділ фінансів і відповідно швидко та фахово сформовано бюджет на 2021 рік. Залишки коштів загального і спеціального фондів бюджетів селищної територіальної громади рішенням сесії спрямовано на розвиток територій громади, а саме:

•100 000,00 грн. – на виготовлення генерального плану в с. Світязь;

•160 901,00 грн. – на проведення  грошової оцінки та інвентаризації земель;

• 30 000,00 грн. – на виготовлення робочих проєктів на вуличне освітлення в селах Вільшанка, Кошари, Острів’я;

• 266 251,00 грн. – на будівництво вуличного освітлення в с. Хрипськ;

• 250 000,00 грн. – на реконструкцію вуличного освітлення в с. Пулемець;

• 200 000,00 грн. – на будівництво вуличного освітлення по вул. Линівська в с. Світязь;

• 50 000,00 грн. – на проведення експертизи ПКД проєкту ремонту дороги Т-0315 (Залісся - Т-0302) на ділянці від урочища  Гряда  смт. Шацьк  до с. Пульмо;

• 500 000,00 грн. – на виготовлення ПКД на роботи з капітального ремонту комунальної дороги  вул. Набережна с. Світязь;

• 45 000,00 грн. – на співфінансування проєкту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області»;

• 63 777,00 грн. – на відкриття  маршрутів по внутрішніх перевезеннях на території  Шацької селищної  ради;

• 230 815,00 грн. – на капітальний ремонт меліоративного каналу на території Шацької селищної ради, завершення робіт по капітальному ремонту внутрішньогосподарських каналів колишньої Світязької сільської ради  та робіт по технічному нагляду за даним об’єктом;

• 72 000,00 грн. – на розроблення наукового обґрунтування підвищення ефективності використання внутрішньогосподарської  меліоративної мережі Копаївської меліоративної системи з метою підвищення рівня водозабезпечення  Шацького  поозер’я;

• 48 000,00 грн. – на облаштування спортивно-ігрового майданчика в с. Кропивники;

• 67 869,00 грн. – на встановлення освітлення на спортивно-ігровому майданчику «Містечко інтересів»;

• 105 500,00 грн. – на реконструкцію обелісків  в селах Вільшанка, Кошари, Пульмо;

• 45 000,00 грн. – на оформлення документації  на  громадське  пасовище в с. Світязь;

• 1 884 000,00 грн. – на співфінансування нового будівництва мультифункціонального спортивного комплексу на базі практики спортивно - оздоровчого табору «Гарт» на озері Світязь;

• 2 801 000,00 грн. – на співфінансування реконструкції загальноосвітньої школи I-III ступенів с. Піща.

У 2021 році  планується  відкрити  дитячий садок в селі Самійличі. Заплановано ряд поточних та капітальних видатків на ремонти  установ: Ростанський  дитячий садок (45 000,00 грн.),  клуб  с. Пехи (25 000,00 грн.), клуб с. Вілиця (10 000,00 грн.), виготовлення ПКД на реконструкцію приміщення для відділу «ЦНАП» (50 000,00 грн.),  облаштування санвузлів  в  адмінприміщенні  селищної ради (300 000,00 грн.).

Під програму соціального захисту населення передбачено одноразову виплату онкохворим, які потребують хіміотерапії, в сумі 5000,00 грн., щомісячні соціальні стипендії в розмірі 500,00 грн. дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, щомісячні виплати сім’ям загиблих учасників АТО/ООС.

Громаді – добротні дороги

Розпочались роботи з капітального ремонту територіальної дороги Шацьк- Вілиця-Прип’ять-Любохини. Завершуються роботи з капремонту автодороги обласного значення «Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове», що прискорить довгоочікувану подію відкриття міжнародного автопереходу «Адамчуки-Збереже». Тривають підготовчі роботи до проведення капітального ремонту вулиці Набережна у с. Світязь.

Земля

Земельні відносини були і залишаються в роботі селищної ради на одному з головних місць. Було прийнято в комунальну власність Шацької селищної ради 2406,0511 га земель сільськогосподарського призначення державної власності. Зараз громада очікує на передачу ще близько 2000 га таких земель.

В цьому році планується провести оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, в яких такі роботи не проводилися в минулі роки. Це села Адамчуки, Грабове, Голядин, Смоляри - Світязькі, Піща, Острів’я, Затишшя, Кам’янка, Пулемець, Пульмо, Залісся, Вільшанка, Кошари, Світязь. Як показує практика, це дає змогу збільшити надходження від плати за землю в 1,5-2 раза.

Проводяться роботи по виставленню на земельні торги з продажу права оренди земельної ділянки під наметовим містечком орієнтовною площею 2,35 га. Наявний потенційний інвестор. Це дасть змогу додатково залучити до бюджету орієнтовно 160,0 тис. грн. орендної плати в рік при ціні 12% від нормативної грошової оцінки.

Розробляються детальні плани території розташування баз відпочинку в с. Пульмо (ур. Акація) з метою виставлення ділянок на земельні торги. На стадії завершення перебувають роботи по розробці генеральних планів сіл Піща, Світязь та селища Шацьк.

Нові структури

З метою забезпечення прав жителів територіальної громади в сфері культури, дозвілля, туризму та спорту шляхом надання якісних послуг було створено управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради, до якого ввійшли відділ культури, відділ туризму та промоцій. При управлінні створено «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Шацький будинок культури та Шацьку публічну бібліотеку. Проведено реорганізацію Шацької дитячої музичної школи.


Окрім того, проводяться роботи з налагодження регулярного автобусного сполучення місцевого значення Шацьк-Прип’ять, Шацьк-Мельники. На постійному контролі – питання галузей освіти та медицини, вирішення проблемних питань, порушених громадянами під час особистих прийомів.

100 днів роботи – це лише початок кропіткої діяльності, спрямованої на розвиток Шацької територіальної громади, популяризацію її туристичних принад, підвищення рівня добробуту місцевих мешканців.

В очільника громади Сергія Карпука – чимало планів, які він хоче реалізувати спільно зі своєю командою, у співпраці з жителями, бізнесом, депутатами рад усіх рівнів:

«Маємо рухатися в ногу з часом, долати перешкоди і розвивати нашу територіальну громаду, створювати гарні умови для життя людей! Я дуже сподіваюсь на підтримку і завжди чекаю конструктивних порад та пропозицій».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь