Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Нарада з власниками баз відпочинку урочища Гряда

Дата: 01.04.2021 10:41
Кількість переглядів: 1079

Фото без опису

30 березня відбулася нарада з власниками баз відпочинку урочища Гряда.

В роботі, окрім керівників відпочинкових закладів, взяли участь Людмила Єрофєєва, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу, Іван Коваль, начальник КП «Будикоуправління», а також представники рятувальної, екологічної служб, поліції, податкової інспекції та Держпродспоживслужби.

Головний акцент було зроблено на ознайомленні присутніх з вимогами законодавства, інформуванні щодо правил та норм, дотримання яких дозволить закладам ефективно й безпечно працювати в літній період, надаючи послуги з відпочинку.

Як зазначив під час виступу Іван Коваль, минулого року через карантинні обмеження і власники баз,  і комунальне підприємство зазнали збитків у своїй діяльності. Крім того, деякі заклади досі боргують «Будинкоуправлінню» плату за надані послуги. Тому цьогоріч обидві сторони спробують працювати за новими правилами: підприємство укладатиме з базами по чотири угоди, тобто по кожному виду послуг окремо (вивіз сміття, прибирання загальних територій і пляжів, угода на водовідведення (каналізування), утримання рятувальних постів). Відповідно відбуватиметься і проплата.  

Власники баз, у свою чергу, висловили невдоволення станом пляжів, вартістю послуг водовідведення та тим, що в урочищі немає централізованого освітлення, нормальної дороги, доїзду до рекреаційної зони тощо.

Людмила Єрофєєва наголосила, що в бюджеті селищної ради не передбачаються кошти на розвиток цієї рекреаційної зони, але вони закладаються на комунальне підприємство, котре вкладає їх у благоустрій території урочища.

«На цей рік заплановано завершити асфальтування дороги навколо Світязя (частина шляху Гряда-Пульмо). Окрім того, на території селищної ради триває ремонт інших трьох стратегічних для Шацька напрямків доріг; будівництво школи, амбулаторії; значні кошти витрачаються на утримання навчальних закладів, дитсадків, медичних пунктів тимчасового базування, клубів та будинків культури. Тому розвивати територію урочища можна лише разом з власниками баз, спільно долучаючись до проєктів та фінансування. Гарним результатом такої співпраці є нова сучасна набережна в Світязі, яку облаштували працівники Шацького національного парку та підприємці», – зазначила заступник селищного голови.

На нараді обговорили питання вчасної сплати податків, безпеки на воді, дотримання екологічних норм, карантинних вимог при прийомі відпочивальників. Власники баз висловили готовність долучитися до проєкту «Безпечна громада» із встановлення камер відеонагляду, аби правоохоронці оперативніше реагували на правопорушення та швидше їх розкривали.

У підсумку домовилися, що керівники баз будуть подавати місцевій владі свої пропозиції щодо розвитку урочища, а та, при плануванні бюджету,  по можливості включатиме їх у програму соціально-економічного розвитку.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь