Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Земельні відносини, соціальні об’єкти та дороги – проблемні питання Світязя і навколишніх сіл

Дата: 19.03.2021 16:00
Кількість переглядів: 1076

Фото без опису16 березня Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Світязь, Омельне та Підманове. Разом з очільником проблемні питання місцевих жителів вивчали Богдан Тимошук, секретар селищної ради, та Віктор Плейтух, староста.

В селі Омельне керівники оглянули приміщення сільського клубу, яке потребує ремонту. Місцеві жителі просили допомогти відновити в ньому культурну діяльність, аби дітям та молоді було де проводити вільний час. Селяни скаржилися на те, що шкільний автобус дуже рано відвозить дітей до школи в Світязь, де вони годину чекають початку уроків. Також мешканці хочуть, аби від їхніх садиб періодично забирали сміття – задля уникнення утворення стихійних сміттєзвалищ.

Особливо активними під час виїзного прийому були жителі села Підманове . Перед представниками влади озвучили проблему поганого стану дороги, яка веде до кладовища, та необхідності його огородження. Просили побудувати сільський клуб та посприяти тому, аби в село заходив громадський транспорт. Серед інших проблем – неможливість підключення до електромережі нового житлового кварталу, захаращеність меліоративних каналів, факти порушень у сфері земельних відносин.

Жителі Світязя запитували про ймовірність будівництва в селі нового дитсадка та спортивного майданчика, порушували проблеми відсутності місць у дитячому закладі, несправного вуличного освітлення, поганих доріг. До речі, стан сільських доріг погіршився через те, що по вулицях проводилися роботи з каналізування. До завершення проєкту підрядник обіцяє усунути недоліки та відновити шляхи.  

Чимало питань під час особистого прийому стосувалися земельної сфери: узаконення ділянок, виділення земельних площ під будівництво та ведення сільського господарства.

Всі звернення громадян були зафіксовані і спрямовані у відповідні підрозділи для подальшого вирішення порушених проблем.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь