Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сьогодення і перспектива сіл Самійличі, Хомичі, Пехи та Положеве

Дата: 05.03.2021 08:21
Кількість переглядів: 1457

Фото без опису3 березня Серій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Самійличі, Хомичі, Пехи та Положеве. Разом з очільником до розмови з представниками громади долучилися Богдан Тимошук, секретар селищної ради, та Олександр Кусько, староста.

В Самійличах до керівника звернулася група батьків з проханням посприяти відкриттю в селі дитячого садка. На сьогодні є приміщення, яке потрібно переобладнати, до нього вже підведена вода. Серед першочергових завдань, які слід виконати, – оформлення документів на дитячий заклад, підведення каналізації, ремонтні роботи, придбання меблів та необхідного інвентаря. Сергій Карпук пообіцяв жителям підтримку у вигляді коштів з місцевого бюджету. Якщо роботи будуть виконані вчасно, новий дитсадок повинен запрацювати в селі з нового навчального року.

Ще одна проблема – приміщення ФАПу, яке також потребує оновлення фасаду, внутрішнього ремонту, заміни вікон та дверей.

У Хомичах місцеві жителі дякували керівникові за підведення до села інтернету та просили вирішити питання внутрішніх пасажирських перевезень (щоб транспорт заїжджав у Самійличі). Сергій Карпук пояснив, що над проблемою працюють: на сьогодні є домовленість із водієм, є транспорт та передбачені кошти на організацію рейсів.

Селищний голова відвідав школу в селі Пехи, де обговорив з учителями питання оптимізації навчального закладу. Прийом громадян відбувався в сільському клубі – там  тривають ремонтні роботи, на завершення яких у місцевому бюджеті передбачили цього року 25 тис. грн. Місцеві жителі зверталися до очільника громади з питаннями високої вартості підключення інтернету, порушували проблему недобросовісного орендаря земельних паїв, який не виплачує людям гроші, озвучували особисті звернення.

Найбільше мешканців прийшло на прийом до селищного голови в селі Положеве. Людей турбували питання стихійних сміттєзвалищ, організації роздільного збору сміття, впорядкування території біля кладовища. Інших цікавило, коли відремонтують місцевий меморіал слави та завершать облаштування дитячого майданчика. Озвучили також проблему з назвою села: раніше писали Положево, а зараз – Положеве. Це породжує плутанину в оформленні документів. Та пріоритетним жителі Положева назвали питання розроблення генерального плану села. Воно на часі, адже молоді сім’ї хочуть будувати власне житло, а земельних ділянок отримати не можуть.

Шацький селищний голова дав відповіді на всі запитання, занотував особисті звернення та пообіцяв сприяти вирішенню локальних суспільних негараздів. Також в разі виникнення проблемних ситуацій закликав представників громади звертатися і до секретаря селищної ради Богдана Тимошука.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь