Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сьогодення і перспектива сіл Самійличі, Хомичі, Пехи та Положеве

Дата: 05.03.2021 08:21
Кількість переглядів: 1544

Фото без опису3 березня Серій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Самійличі, Хомичі, Пехи та Положеве. Разом з очільником до розмови з представниками громади долучилися Богдан Тимошук, секретар селищної ради, та Олександр Кусько, староста.

В Самійличах до керівника звернулася група батьків з проханням посприяти відкриттю в селі дитячого садка. На сьогодні є приміщення, яке потрібно переобладнати, до нього вже підведена вода. Серед першочергових завдань, які слід виконати, – оформлення документів на дитячий заклад, підведення каналізації, ремонтні роботи, придбання меблів та необхідного інвентаря. Сергій Карпук пообіцяв жителям підтримку у вигляді коштів з місцевого бюджету. Якщо роботи будуть виконані вчасно, новий дитсадок повинен запрацювати в селі з нового навчального року.

Ще одна проблема – приміщення ФАПу, яке також потребує оновлення фасаду, внутрішнього ремонту, заміни вікон та дверей.

У Хомичах місцеві жителі дякували керівникові за підведення до села інтернету та просили вирішити питання внутрішніх пасажирських перевезень (щоб транспорт заїжджав у Самійличі). Сергій Карпук пояснив, що над проблемою працюють: на сьогодні є домовленість із водієм, є транспорт та передбачені кошти на організацію рейсів.

Селищний голова відвідав школу в селі Пехи, де обговорив з учителями питання оптимізації навчального закладу. Прийом громадян відбувався в сільському клубі – там  тривають ремонтні роботи, на завершення яких у місцевому бюджеті передбачили цього року 25 тис. грн. Місцеві жителі зверталися до очільника громади з питаннями високої вартості підключення інтернету, порушували проблему недобросовісного орендаря земельних паїв, який не виплачує людям гроші, озвучували особисті звернення.

Найбільше мешканців прийшло на прийом до селищного голови в селі Положеве. Людей турбували питання стихійних сміттєзвалищ, організації роздільного збору сміття, впорядкування території біля кладовища. Інших цікавило, коли відремонтують місцевий меморіал слави та завершать облаштування дитячого майданчика. Озвучили також проблему з назвою села: раніше писали Положево, а зараз – Положеве. Це породжує плутанину в оформленні документів. Та пріоритетним жителі Положева назвали питання розроблення генерального плану села. Воно на часі, адже молоді сім’ї хочуть будувати власне житло, а земельних ділянок отримати не можуть.

Шацький селищний голова дав відповіді на всі запитання, занотував особисті звернення та пообіцяв сприяти вирішенню локальних суспільних негараздів. Також в разі виникнення проблемних ситуацій закликав представників громади звертатися і до секретаря селищної ради Богдана Тимошука.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь