Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Річниця загибелі захисника України Сергія Мокренка

Дата: 28.02.2021 14:38
Кількість переглядів: 2174

28 лютого минає чотири роки, як на війні на Сході, захищаючи Україну від ворога, загинув Сергій Мокренко із Шацька. Воїн поліг під час масованого мінометного обстрілу українських позицій на Світлодарській дузі (Донецька область), місяць не доживши до свого 24-річчя.

В цей сумний день до могили героя на шацькому кладовищі прийшли його рідні, друзі, побратими, ветерани АТО/ООС Шацької громади, представники влади, працівники Шацького територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого архістратига Михаїла ПЦУ смт Шацьк, військовий капелан відправив за загиблим панахиду, закликавши присутніх молитися за небесного воїна і ніколи не забувати про його подвиг в ім’я України.

«Пригадую день 28 лютого 2017 року, коли під час засідання сесії нам принесли цю страшну звістку. Жителі Шацька на колінах зустрічали труну з тілом героя. В день похорону попрощатися з Сергієм і віддати йому останню шану прийшла величезна кількість людей. Лише тоді багато хто зрозумів, що війна – недалеко, вона поруч, вона сіє смерть і забирає найкращих синів і доньок України. Вічна пам'ять героєві і співчуття рідним», – зазначив після панахиди Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Присутні поклали до могили захисника України квіти, вшанували його пам'ять хвилиною мовчання, окремі – виголосили патріотичні промови та поділилися спогадами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь