Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Актуально і важливо: про що йшлося на особистому прийомі громадян у прикордонних селах

Дата: 23.02.2021 08:15
Кількість переглядів: 1159

Фото без опису

19 лютого Сергій Карпук, Шацький селищний голова, побував у селах Голядин, Смоляри-Світязькі, Адамчуки та Грабове, де під час особистого прийому поспілкувався з місцевими жителями, дізнався від них, чим живуть населені пункти, занотував проблеми суспільного та особистого характеру – для їх подальшого вирішення. До спільного діалогу з громадою долучилися діловод Віталій Цвид та депутат Шацької селищної ради Віталій Голядинець.

На території триває реалізація проєкту  капітального будівництва автомобільної дороги місцевого значення Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове. Очільник громади зазначив, що в його межах буде побудоване вуличне освітлення: нинішнього року – в Грабові та Адамчуках, наступного – в Голядині та Смолярах-Світязьких. Також на часі – питання будівництва велодоріжки по всій протяжності нового шляху. На цю справу необхідний пісок – 50 тис. м куб., який можна брати лише в зоні доступності дороги, тобто в межах 10 км. Тому Сергій Карпук у кожному селі запитував, чи є на території запаси цих корисних копалин і чи дадуть люди згоду на їх використання.

Фото без опису

Скрізь порушували питання грейдерування та очищення від снігу доріг, пасажирських перевезень, стихійних сміттєзвалищ, розчищення ровів та відновлення меліоративних каналів, прохідності лісових шляхів та організації роздільного збору сміття.

"Питання розчищення ровів розглянемо на засіданні виконкому і приймемо відповідні рішення. Щодо стану каналів, то на справу відновлення Копаївської меліоративної системи будуть виділені кошти з бюджетів області і громади – всього 240 тис. грн.", – зазначив очільник громади.

Місцеві жителі не проти, аби в селах встановили контейнери для роздільного збору сміття – це, з їхніх слів, дисциплінує людей і зменшить кількість стихійних сміттєзвалищ. Варто лише визначитися з місцем їх розташування.

Фото без опису

В Смолярах-Світязьких спільно вирішували, як покращити ситуацію з розчищенням доріг від снігу. В селі і в сусідньому Голядині є спеціальна техніка, яка б змогла працювати, є водії, потрібна лише допомога у вигляді пального від селищної ради. Люди зверталися з питаннями проблемних ділянок доріг (лісовий шлях Смоляри-Світязькі – Підманове та дорога Смоляри-Світязькі – Адамчуки); нерегулярних рейсів пасажирського транспорту; діяльності підприємства «Зендер-Україна».

Фото без опису

Жителі Адамчуків просили вирішити питання підвезення  дітей до школи, проведення в село інтернету, ліквідації стихійного сміттєзвалища та посприяти в виділенні місцевим землі під ОСГ. Мешканці села Грабове прийшли до керівника з питаннями про державні акти на земельні паї, про пожежний автомобіль, який потребує ремонту; про можливість фінансової допомоги на зариблення. Озвучували також  подробиці конфлікту між церковними громадами і наголосили на необхідності завершити будівництво дитячого майданчика.

Чимало звернень стосувались надання матеріальної допомоги,  соціальних виплат, вирішення  спірних земельних питань. Керівник приділив належну увагу кожному заявнику, дав вичерпні відповіді на запитання, занотував суть озвучених проблем і взяв питання їх вирішення на особистий контроль.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь