Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Гід з державних послуг – офіційний ресурс з корисною для людей інформацією

Дата: 22.02.2021 15:00
Кількість переглядів: 599

27 серпня 2020 року Міністерством цифрової трансформації України запроваджено Гід з державних послуг, який розміщується на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг «Портал Дія» та доступний за посиланням: https://guide.diia.gov.ua/.

Гід з державних послуг – це єдиний офіційний ресурс, який містить інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Портал містить повну та достовірну інформацію щодо понад 1500 послуг – про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів.

Раніше для того, щоб отримати ту чи іншу державну послугу, доводилося вдаватися до інтернет-пошуку, турбувати знайомих, телефонувати за стаціонарними номерами служб, шукати ручку, щоб фіксувати на випадковому клаптику паперу перелік необхідних документів.Тепер достатньо відкрити онлайн-гід, обрати будь-яку послугу і прочитати все необхідне.

Пошуковик шукає послуги та життєві події за ключовими словами та словосполученнями. Наприклад, якщо ввести «дитина» або «народження дитини», Гід підкаже перелік усіх життєвих подій та держпослуг, що містять ці слова: реєстрація, народження, державна допомога при народженні тощо.

Послуги розподілені за 17 категоріями за сферами суспільного життя: громадянство та міграція; будівництво та нерухомість; соціальний захист; транспорт; сільське господарство тощо. Найпопулярніші категорії, які відвідують українці: транспорт; соціальний захист; громадянство та міграція.

Також послуги можна знайти за 36 життєвими подіями чи ситуаціями, які створено для громадян та бізнесу. Найпопулярніші життєві події: я планую змінити місце проживання; я хочу отримати паспортні послуги; я планую придбати житло.

Крім того, на вебпорталі державних послуг працює зворотний зв’язок. Якщо користувач не знайшов інформацію про послугу чи виявив помилку в наявній інформації, можна скористатися зворотним зв’язком, який дасть змогу виявити проблемні напрямки та покращити сервіс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь