Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сергій Карпук провів особистий прийом громадян у селах Плоске, Вілиця, Кропивники, Прип’ять

Дата: 22.02.2021 10:36
Кількість переглядів: 1612

Фото без опису

18 лютого Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів особистий прийом громадян у селах Плоске, Вілиця, Кропивники, Прип’ять. Разом з очільником громади до місцевих мешканців завітала Світлана Крецу, директор КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», депутат Волинської обласної ради.

Жителів усіх населених пунктів хвилювала доля дороги Шацьк - Вілиця - Прип'ять  - Любохини. Відповідаючи на запитання, Сергій Карпук зазначив, що ремонт цієї дороги є завданням номер один на нинішній рік для керівництва громади. На сьогодні виготовлений проєкт, який пройшов експертизу, а також проведений тендер і визначений переможець. Світлана Крецу на засіданні постійної комісії облради просила включити цю дорогу в перелік об’єктів, які ремонтуватимуть коштом держбюджету, адже гроші потрібні немалі – 160 млн. грн.

Селяни висловили незадоволення станом пасажирських перевезень та високою вартістю проїзду. Селищний голова запевнив їх, що проблема невдовзі вирішиться, адже в громаду прийде постійний перевізник, який для початку курсуватиме за двома напрямками: Шацьк-Прип’ять і Шацьк-Мельники. Цьогоріч на організацію внутрішніх перевезень передбачено в бюджеті громади 63 тис. грн.

Фото без опису

Несправедливим селяни назвали те, що Шацький молокозавод пропонує їм значно менші суми за здане молоко, як Рожищенський. Відповідно люди обирають той завод, який більше їм платить, ну а Шацький, з їхніх слів, поступово втрачає постачальників якісної сировини. Варто озвучити проблему перед директором і власником Шацького молокозаводу та спробувати її вирішити – таким було спільне рішення керівника і людей.

Ще одним гострим питанням для жителів сіл стало визначення з кандидатурою на посаду старости, на яку претендують шість осіб. Сергій Карпук вислухав думку людей в усіх чотирьох населених пунктах і попросив активістів провести опитування.

 «На цю посаду має прийти розумна, відповідальна людина дії, котрій довіряють та яка вміє і хоче працювати в інтересах громади», –  наголосив Сергій Вікторович.

Фото без опису

В селі Плоске мешканці скаржилися на часте вимкнення електроенергії, на водіїв транспорту, які возять ліс, внаслідок чого руйнуються сільські дороги. Від Світлани Крецу почули, що селищній раді вдалося зберегти ФАПи, де, як і раніше, працюватимуть фельдшери, проте за медичною допомогою людям варто звертатися до своїх сімейних лікарів.

Фото без опису

У Вілиці сподіваються на вирішення питання встановлення вишки телефонного зв’язку для покращення покриття мережі «Київстар» і на підведення до села інтернету. До речі, прийом громадян відбувався в приміщенні сільського клубу, який у процесі ремонту набуває гарного, сучасного вигляду і стає комфортним для відвідувачів та працівників.

У Кропивниках свої проблеми: сільський клуб – в аварійному стані і потребує ремонту.

«Визначимося з обсягом робіт, кошторисом і почнемо відновлювати приміщення закладу. Також плануємо завершити в селі будівництво дитячого майданчика, на що передбачили в бюджеті 48 тис. грн.», – зазначив Сергій Карпук.

Фото без опису

На ремонт чекає і будинок культури села Прип’ять, на встановлення сучасного опалення та облаштування додаткових внутрішніх туалетів – місцева загальноосвітня школа. Вчительському колективу Сергій Карпук порадив брати участь у конкурсі проєктів місцевих ініціатив серед навчальних закладів, який дає шанс залучити на школу фінанси і вирішити реальні проблеми. Місцеві жителі просили керівника громади допомогти коштами на ремонт трактора, яким можна розчищати дороги від снігу; донести до відповідних служб проблеми захаращеності річки та несправності шлюза для регулювання рівня води.

Всі порушені питання, в тому числі особистого характеру, керівник взяв під контроль для подальшого їх вирішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь