Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сесія Шацької селищної ради: нові проєкти, структури і перспективи

Дата: 18.02.2021 08:07
Кількість переглядів: 2017

Фото без опису

17 лютого під головуванням Сергія Карпука, очільника Шацької громади, відбулося засідання чергової сьомої сесії селищної ради восьмого скликання. Депутатських запитів і звернень не надійшло, тому обранці громади розпочали розгляд пунктів порядку денного з питань про бюджет.

Із звітом про виконання бюджету селищної територіальної громади за 2020 рік та інформацією про внесення змін до рішення селищної ради "Про бюджет селищної територіальної громади на 2021 рік"перед присутніми виступила Любов Кубай, начальник відділу фінансів Шацької селищної ради. В результаті депутати затвердили звіт про виконання бюджету по доходах в сумі 72 613917,45 грн., по видатках – в сумі 68 468764,44 грн. та проголосували за відповідні зміни.

Фото без описуФото без опису

Обранці громади прийняли рішення надати поворотну фінансову допомогу КП «Будинкоуправління»в сумі 500 000 грн. – з метою забезпечення безперебійного функціонування підприємства.

З пунктами Програми сприяння матеріально-технічному забезпеченню спортивно-оздоровчого табору Луцького НТУ, що розміщений в урочищі Гушово с. Світязь, на 2021 рік, ознайомив депутатів Богдан Тимошук, секретар селищної ради.

"Завдання цієї програми – модернізація матеріально-технічної бази спортивно-оздоровчого табору ЛНТУ, який має стати основою функціонування багатьох видів туризму та покликаний створити позитивний імідж Шацької громади",– зазначив Богдан Вікторович.

Фото без опису

Після невеликої дискусії депутати затвердили Меморандум про співпрацю і партнерство в межах реалізації Програми «IMTD (USA) «Оздоровлення економіки України». Перед голосуванням Вероніка Романович, представниця Споживчого товариства «IMTD International» на Волині, ознайомила обранців з проєктом, який спрямований на фінансову та експертну допомогу представникам малого та середнього бізнесу. Серед форм ресурсної допомоги – інвестиції, кредити, гранти тощо.

Фото без описуФото без опису

Депутати проголосували за затвердження декількох програм:

– розвитку малого підприємництва на території Шацької селищної ради на 2021-2023 роки;

– «Безпечна громада (СМАРТ-СІТІ: Безпека)» на 2021-2023 роки;

– економічного і соціального розвитку Шацької селищної ради на 2021-2023 роки.

Зацікавила обранців інформація про співпрацю з громадською організацією «Мистецьке об’єднання «Стендаль», яка хоче реалізувати влітку проєкт «Мистецьке літо з «Фронтерою» на пляжі Світязя», в його межах провести креативні культурні заходи і при цьому з’ясувати, чи користуватимуться вони популярністю серед відпочивальників.  Депутати одностайно затвердили Меморандум про співпрацю з організацією.

На сесії були утворені тимчасові контрольні комісії селищної ради з питань ефективності використання коштів та майна спільної власності громади та з питань легалізації робочих місць та збільшення бази оподаткування і надходжень до селищного бюджету. Депутати проголосували за переукладення контрактів з завідувачем Трудового архіву, директором Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради та директорами шкіл сіл Піща, Ростань, Світязь, Пулемець, Острів’я, Пульмо.

Фото без опису

Прийняли рішення про об’єднання Шацького РБК та Шацького МБК в Шацький будинок культури як структурний підрозділ управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради; про клубні заклади,  що стали філіями БК; про ліквідацію Шацької міської бібліотеки-філії та створення Шацької публічної бібліотеки  та бібліотеки-філії для дітей.

Також проголосували за реорганізацію Шацької дитячої музичної школи шляхом приєднання до управління «Центр розвитку громади». Наостанок депутати затвердили кандидатуру Олександра Бебка на посаду керуючого справами виконавчого комітету Шацької селищної ради, заслухали звіт селищного голови щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчим комітетом Шацької селищної ради в 2020 році та розглянули низку земельних питань.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь