Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Мельники і Гаївка: відбувся конструктивний діалог між владою і мешканцями

Дата: 12.02.2021 16:26
Кількість переглядів: 1333

Сергій Карпук, Шацький селищний голова, провів перший у цьому році виїзний прийом громадян. 11 лютого очільник громади зустрівся з мешканцями сіл Мельники та Гаївка. Наголосив, що така форма діалогу влади з представниками громади є зручною і дієвою передусім для людей, сприяє оперативному вирішенню і їхніх особистих, і суспільно важливих питань, тому практика виїзних прийомів буде продовжуватися.

У селі Мельники до селищного голови прийшло понад 20 місцевих жителів. Тих, хто звернувся першими, цікавила доля майданчика під контейнери для роздільного збору сміття. Зі слів Сергія Карпука, відповідний проєкт почали реалізовувати в селищній раді в 2017 році, проте робота не була завершена. Питання не втратило своєї актуальності донині, адже Мельники – популярне серед відпочивальників курортне село, де проблема відходів стоїть особливо гостро.

Багато запитань жителів стосувалися організації літнього відпочинку. Мова йшла про несумлінних власників дач, які не бажають цивілізовано збирати й утилізовувати сміття; про відсутність на вулиці, що веде до озера, паркувальних зон, на пляжі – біотуалетів, про голосну музику влітку та інше.

–Перед початком сезону літнього відпочинку будемо зустрічатися з власниками баз, налагоджувати діалог, обговорювати механізм дієвого впливу на них. Також у планах – запровадження діяльності громадських інспекторів з благоустрою, які слідкуватимуть за порядком у зонах відпочинку.

На прийомі громадян порушували питання про старосту села, на що Сергій Карпук відповів: «По зоні доступності до Шацька Мельники не можуть мати старосту. Більше того, в перспективі старостинські округи будуть укрупнені і старост у всій громаді залишиться тільки три».

Літнім людям важко добиратися до Шацька, щоб взяти довідку чи написати заяву на отримання допомоги чи субсидії, тим більше, що громадський транспорт курсує нестабільно.

–Спеціалісти відділу «ЦНАП» виїжджають в села громади, аби під час прийомів зібрати ці заяви на місці, спростивши для людей процедуру подання документів. Така практика продовжуватиметься і надалі. Щодо пасажирських перевезень, то ми зараз працюємо над тим, щоб залучити в Шацьку громаду, в тому числі на маршрут Шацьк-Мельники, постійного перевізника. Як тільки він зявиться, проблема з доїздом відпаде, – зазначив селищний голова.

Місцеві жителі просили відкрити в селі аптеку. Зі слів очільника громади, до цієї справи потрібно залучати бізнес, але він прийде лише туди, де буде прибуток і висока рентабельність. Інший можливий варіант – створення комунальної аптеки.

В селі необхідно відновити дороги, які були пошкоджені в процесі прокладання труб, а саме під час реалізації проєкту каналізування. Відповідаючи на запитання, очільник громади зазначив, що великий інфраструктурний проєкт цього року завершується. На сьогодні є декілька проблемних питань, які буде вивчати новостворена тимчасова комісія селищної ради. Підрядник зобов’язується усунути всі недопрацювання, в тому числі відновити дороги.

Щодо питання вуличного освітлення, яке теж хвилювало жителів Мельників, то на цей рік, зі слів Сергія Карпука, в Шацькій селищній раді передбачено 1 млн. 100 тис. грн. на облаштування освітлення на вулицях громади. Крім того, на виїзному прийомі говорили про необхідність зрізати аварійні дерева в центрі села Мельники, озвучували проблеми місцевого навчально-виховного комплексу. Декілька громадян звернулися до селищного голови з особистими проханнями і в селі Гаївка.

Всі порушені питання керівник взяв під особистий контроль для подальшого їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь