Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

В Шацькій громаді працюють над ліквідацією наслідків негоди

Дата: 09.02.2021 17:08
Кількість переглядів: 1251

Фото без опису

9 лютого відбулося позачергове засідання Волинської регіональної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Під час Zoom-конференції керівництво області спільно з представниками територіальних громад обговорили питання необхідності вжиття додаткових заходів органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Волині щодо ліквідації наслідків складних погодних умов.

Від Шацької територіальної громади  участь у засіданні взяли Людмила Єрофєєва, заступник Шацького селищного голови з питань діяльності виконавчого органу, Володимир Федчишин, начальник Шацької дорожньої дільниці «Любомльського АВТОДОРу», Анатолій Пінкевич, начальник Шацького районного сектору Управління ДСНС України у Волинській області, Павло Микитюк, начальник сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк) Ковельського районного управління поліції, Анатолій Пех, начальник відділу освіти, молоді та спорту, та Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Щодо ситуації в Шацькій громаді, то ліквідовувати наслідки снігової стихії розпочали зранку 9 лютого. До справи розчищення доріг територіального та місцевого значення залучили 9 одиниць спецтехніки: 5 – дорожників, 4 – комунального підприємства. На центральних шляхах працює транспорт «АВТОДОРу», як тільки дороги розчистять, відразу почнуть посипати протиожеледними матеріалами. На даний час дорожники забезпечили доїзд до КПП «Піща» та «Пулемець».

В Шацьку комунальники прочистили від снігу тротуари, транспорт підприємства працює на дорогах селища та сіл Мельники, Самійличі, Припять, Пульмо і навколишніх населених пунктів. На шляхах, які ведуть до Ростані, Хрипська, Пулемця, Острівя, працюють дорожники Шацької дільниці «Любомльського АВТОДОРу». Власну техніку використовують для роботи на дорогах у Світязі та Піщі. Ділянку від Голядина до Смолярів-Світязьких розчищають своїм транспортом працівники ТОВ «Волинська ягідка».

9 лютого допомогли ліквідовувати наслідки негоди в селищі Шацьк представники ТОВ "Вельт-Капітал". Власною спецтехнікою прочистили сніг біля двох загальноосвітніх навчальних закладів, Шацької ДЮСШ, Шацького БДЮТ, приміщень селищної ради, банків та іних об'єктів соціальної сфери. 

Через негоду не вийшли у рейси автобуси шкіл Пульмо та Смоляри-Світязькі. Загалом  в освітніх закладах ситуація стабільна – 9 лютого школярі відвідали уроки в звичному порядку. Школи не закривалися і не переводилися на дистанційне навчання. Проблемні дороги, які ведуть до навчальних закладів, на сьогодні розчищені.

Зі слів начальника сектору поліцейської діяльності № 2 (смт Шацьк), у дні негоди жителі громади не потрапляли в серйозні аварійні ситуації. Також не було роботи і для місцевих рятувальників: жодне авто не прийшлося витягати з заметів.

Просимо жителів Шацької територіальної громади з розумінням ставитися до ситуації, що склалася у зв’язку з непростими погодними умовами, за можливості допомагати комунальникам, прочищаючи сніг біля своїх осель. Членам ОСББ – скоординовувати зусилля та самотужки організовувати роботу з ліквідації наслідків негоди на територіях біля будинків.

На світлинах – селище Шацьк:

Фото без описуФото без описуНа світлинах – село Світязь:

Фото без описуФото без описуНа світлині – село Пульмо:

Фото без описуНа світлині – село Вільшанка:

Фото без описуНа світлинах – село Пулемець:

Фото без описуФото без описуНа світлинах – село Ростань:

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь