Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

Дата: 05.02.2021 08:00
Кількість переглядів: 690

Надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої у І кварталі 2021 року, у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів деяким категоріям споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію) запроваджено постановою Кабінету Міністрів України від 1 лютого 2021 року № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії».

Зазначена компенсація надається для покриття різниці вартості спожитої електричної енергії, що виникла в результаті відміни знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів (крім тих, які отримують житлову субсидію), встановленої з 1 січня 2021 року, таким категоріям споживачів:

• населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками і станом на 31 грудня 2020 року мало право на знижений тариф;

• населення, яке проживає у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого газопостачання, і станом на 31 грудня 2020 року мали право на знижений тариф;

• багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Компенсація надається шляхом спрямування Мінсоцполітики України (до 13 числа з лютого по квітень 2021 року) бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг на їх поточні рахунки із спеціальним режимом використання, які в подальшому зараховують їх на особові рахунки споживачів, як часткову оплату за спожиту у 1 кварталі 2021 року електричну енергію.

Порядком використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії, який затверджено вищезазначеною Постановою, не передбачено необхідність звернення громадян за такою компенсацією. Розрахунок компенсації здійснюється шляхом електронної взаємодії Мінсоцполітики України та постачальників універсальних послуг.

Відповідальність за правильність розрахунку розмірів компенсації та повноту відображення їх у заявці на перерахування коштів покладається на постачальників універсальних послуг в особі їх керівників та посадових осіб, що проводили такий розрахунок.

Постачальник універсальних послуг повинен поінформувати споживача про надану йому компенсацію шляхом розміщення відповідної інформації у платіжному документі (рахунку) та в особистому кабінеті споживача.

Розмір отриманої компенсації не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь