Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Нарада з техніками штучного осіменіння

Дата: 26.01.2021 10:59
Кількість переглядів: 987

Фото без опису25 січня в Шацькій селищній раді відбулася нарада з техніками штучного осіменіння громади, в якій взяли участь Сергій Карпук, селищний голова, Марія Костюк, зоотехнік Волинського обласного племоб’єднання, та старости сіл.  Метою зібрання стало укладення договорів з техніками, обговорення заходів стимулювання їх роботи, нагальних питань і проблем цього сектору тваринництва.

– Штучне осіменіння є основним і найбільш досконалим біотехнологічним методом для поліпшення породних і продуктивних якостей тварин. Тому так важливо його застосовувати, коли стоїть питання про відтворення поголів’я великої рогатої худоби, зокрема і на території Шацької громади,  – зазначила Марія Платонівна.

На нараді було вирішено здешевити власникам вартість штучного осіменіння корів і телиць та збільшити заробітну плату технікам – усе за рахунок коштів місцевого бюджету. Відповідно до калькуляції вартість штучного осіменіння нині становить 306 грн. Якщо раніше власник тварини сплачував 50% від цієї суми, то сьогодні заплатить лише 67 грн. Технік, який отримував 60 грн. за одну запліднену корову, нині матиме 100 грн.

Фото без опису

Спільно обговорили питання штучного осіменіння свиней; відновлення програми підтримки галузі сільського господарства, зокрема стимулювання власників, які утримують у господарстві ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби; створення і розповсюдження по селах громади пам’яток з важливою інформацією для власників сільськогосподарських тварин.

 – Приємно, що Шацький селищний голова приділяє увагу розвитку галузі тваринництва громади, стан якої зараз не найкращий. Бо це робочі місця, добробут місцевих жителів, забезпечення населення якісними продуктами харчування, – наголосила зоотехнік Волинського обласного племоб’єднання.

Фото без опису 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь