Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Протидія туберкульозу

Дата: 02.10.2020 15:08
Кількість переглядів: 1289

Фото без опису

 

Ситуація з туберкульозом в Україні досі невтішна. Щороку ця хвороба забирає життя близько 3700 українців, кожного дня – близько 10.

Вчасне обстеження та вчасно розпочате лікування може врятувати життя, адже туберкульоз виліковний! Проте, низький рівень обізнаності населення, невчасне діагностування призводить до фатальних наслідків.

Важливу роль у боротьбі з хворобою також відіграє прийняття та фінансування на місцях протитуберкульозних програм, соціальних послуг.

У якісному, орієнтованому на потреби людини лікуванні відіграє важливу роль соціальний супровід. Через те, що курс лікування туберкульозу довгий, людині просто необхідна підтримка соціального працівника.

Задля привернення уваги до проблем епідемії туберкульозу та покращення ефективності лікування, для представників органів місцевого самоврядування 30 вересня у Луцьку пройшов тренінг «Особливості закупівлі соціальних послуг для супроводу людей, хворих на ТБ». Від Шацької ОТГ участь у навчанні приймала головний спеціаліст відділу ЦНАП Тетяна Поліщук.

Тренінг проведено TBpeopleUkraine в рамках реалізації програмного компоненту «20М. Розширення участі спільнот у програмах лікування та профілактики ТБ» за підтримки  «100% життя» - Мережа ЛЖВ.

На заході обговорили реформу протитуберкульозної медичної допомоги, нові підходи до організації лікування  та впровадження нової моделі фінансування, роль місцевих бюджетів на рівні забезпечення психосоціальних послуг для хворих на туберкульоз на місцевому рівні, кращі практики надання послуг соціального супроводу для пацієнтів з ТБ за кошти місцевих бюджетів та інші питання.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь