Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Про заборону спалювання листя та сміття

Дата: 07.04.2020 10:53
Кількість переглядів: 690

Фото без опису

 

 

Шановні громадяни! Доводимо  до Вашого відома, що спалювання сухої рослинності  та сміття створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю (забруднення атмосферного повітря, зникнення рідкісних видів рослин, загибель комах, тощо).

 При згорянні рослинних залишків у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. Все це знижують імунітет людини, викликає алергію, захворювання дихальних шляхів, посилює негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Відповідно до ст. 35 Закону України ?«Про відходи» власник, користувач чи орендар земельної ділянки зобов’язаний укласти договір з спеціалізованим комунальним підприємством на вивезення побутових відходів. 

Відповідальність за спалювання ТПВ на присадибній ділянці підпадає під кваліфікацію  статті 152  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративна комісії виконавчого комітету селищної ради уповноважена притягати до адміністративної відповідальності за порушення, передбачені  цією статтею. Підставою є  протокол про адміністративне правопорушення, який складають  посадова особа Національної поліції  або  уповноважений на те виконавчим комітетом селищної ради громадським інспектором з благоустрою.

У зв’язку з вищезазначеним звертаємось до жителів громади з  проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та санітарних норм, не спалювати суху траву, залишки рослинності та сміття, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю, а при виявленні порушень звертатись  в виконавчий комітет селищної ради (телефон  20-4-07) або до поліцейського офіцера громади (телефон 0979003868).       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь