Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

До уваги підприємців! На Волині діють псевдо інспектори Держпраці!

Дата: 03.01.2020 15:38
Кількість переглядів: 745

За інформацією Управління Держпраці у Волинській області, в регіоні зафіксовано випадки дій псевдо інспекторів праці. Зокрема, до підприємців телефонують, або ж відвідують їх шахраї під виглядом державних інспекторів праці, які нібито збираються перевіряти питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників.

На Волині такі випадки зафіксовано після розміщення на офіційному сайті Управління Плану заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) на 2020 рік. Про ймовірні шахрайські «схеми» повідомили керівництво Управління Держпраці підприємці Луцька.

Звертаємо увагу, що під час інспекційних відвідувань роботодавець має право вимагати в осіб, які прийшли для здійснення перевірки, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця та переписати дані службових посвідчень. Якщо вказані особи відмовляються надати документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх повноважень.

Співробітники Держпраці, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права здійснювати перевірки. Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили вказаних документів.

У разі виникнення підозри слід звертатися до підрозділів Національної поліції .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь