Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ! Нові штрафи за порушення трудового законодавства

Дата: 02.01.2020 11:40
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

12 грудня 2019 року Верховна Рада  ухвалила законопроект №1233 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права і законні інтереси роботодавців України)», яким вносяться зміни до ст. 265 КЗпПУ та зменшуються розміри штрафів за порушення норм трудового законодавства.

Так, у 2020 році за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору,оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, а також виплати заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ  - штраф  47 230,00грн - 10 розмірів мінімальної заробітної плати (було 30) за кожного працівника, відносно якого вчинено порушення, а до юридичних осіб та ФОП, які використовують найману працю і є платниками єдиного податку 1-3 групи  при першому виявленні – попередження. За повторне впродовж двох років з дня виявлення порушення – штраф 141 690грн -  30 розмірів мінімальної заробітної плати за кожного працівника, відносно якого вчинено порушення.

За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за неоплатну робот в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, понадурочну роботу та інші питання оплати праці) - штраф 9 446грн – 2 розміри мінімальної заробітної плати за кожного працівника, відносно якого вчинено порушення (було 10).

За порушення інших вимог трудового законодавства, окрім передбачених абз2-7 ч.2 ст265 КЗпП – штраф  4 723грн - 1 розмір мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення. За повторне впродовж року з дня виявлення порушення –  9 446грн - 2 розміри  мінімальної заробітної плати за кожне таке порушення.

За недопущення до проведення перевірки стосовно оформлення трудових відносин та виявлення нелегальних працівниківштраф  75 568грн - 16 розмірів мінімальної заробітної плати замість 100.

У разі сплати 50% розміру штрафу впродовж 10 банківських днів з дня вручення постанови про накладання штрафу, така постанова вважається виконаною, окрім окремих порушень.

Просимо роботодавців дотримуватись вимог трудового законодавства, щоб уникнути штрафів.

 

Головний спеціаліст-інспектор праці відділу економічного розвитку,  комунального майна, містобудування та архітектури О. Тимошук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь