Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

До уваги платників туристичного збору!

Дата: 11.04.2019 16:26
Кількість переглядів: 758

У зв’язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" від 23.11.2018 року № 2628 Шацькою селищною радою прийнято  рішення від 21.03.2019 року № 48/7  "Про внесення змін та доповнень до рішення Шацької селищної ради від 26.06.2018 року № 35/4 "Про встановлення туристичного збору на території Шацької селищної ради", яким визначено наступне:

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію Шацької селищної ради,  та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі). Питання туристичного збору визначені ст. 268 Податкового кодексу України. 
         Справляння туристичного збору може здійснюватися такими податковими агентами: 

- юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб, які надають  послуги з тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Якщо ж податковий агент має підрозділ без статусу юридичної особи, що надає послуги з тимчасового проживання (ночівлі) не за місцем реєстрації такого податкового агента, то зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податковий агент туристичного збору в контролюючому органі за місцезнаходженням підрозділу;

- фізичними особами – підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі);

- юридичними особами, які уповноважуються селищною радою справляти збір на умовах договору, укладеного з селищною радою. 
            Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), у таких місцях:

- готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

- житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).

 Статтею 163 Кодексу України  про адміністративні правопорушення  передбачено санкції за невиконання платником туристичного збору зобов’язань із сплати туристичного збору тягне за собою накладання штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 грн.), а порушення податковим агентом, особою, яка здійснює тимчасове розміщення платника збору у місцях проживання (ночівлі) тягне за собою накладання штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн).

Повний текст рішення Шацької селищної ради знаходиться на сайті в розділі «Місцеві податки».

Ознайомитись з переліком податкових агентів по справлянню туристичного збору можна на сайті Шацької селищної ради в розділі «Оприлюднення»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь