Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

КОРОТКИЙ КАЛЕНДАРИК ВИБОРЦЯ

Дата: 11.04.2019 10:05
Кількість переглядів: 685

21 квітня 2019 року з 08.00 год. до 20.00 год. проводитиметься повторне голосування на чергових виборах Президента України (другий тур виборів). З собою треба мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України або військовий квиток. Без пред’явлення цих документів ви не зможете проголосувати!

За допомогою веб-ресурсу «Особистий кабінет виборця» на сайті Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua), прямо зараз витратьте кілька хвилин часу, аби перевірити, чи є Ви в цьому Реєстрі і, отже, чи будете ви у списку виборців на виборчій дільниці у день виборів, а також дізнайтеся адресу та місцезнаходження цієї дільниці. При наявності доступу до інтернету Вам не потрібно особисто приходити на дільницю, щоб переконатися, чи є Ви чи ваші рідні у списках. Це швидко і зручно!

Якщо виборець мав якісь проблеми із включенням до списків виборців чи виявив там під час першого туру виборів якісь неправильності в них, то йому слід до 15.04.2019 включно звернутися в орган ведення Державного реєстру виборців з цього приводу і подати там відповідну заяву.

Якщо ж виборець (зокрема, внутрішньо переміщена особа, член виборчої комісії, спостерігач, поліцейський) хоче проголосувати не за місцем свого постійного проживання (реєстрації житла), а за місцем фактичного перебування у день виборів (у зв’язку з роботою, навчанням, фактичним проживанням за іншою адресою тощо), то він може це зробити звернувшись до органу ведення Державного реєстру виборців (за місцем проживання чи перебування) із заявою про тимчасову зміну місця голосування та підтверджуючими документами (довідка з роботи, навчального закладу, наказ про відрядження, свідоцтво на право власності на житло, договір його оренди або користування ним, запрошення, квиток тощо). Переселенці та біженці з Криму та Донбасу подають лише заяву та пред’являють паспорт з відповідною реєстрацією. Таку заяву необхідно своєчасно подати до вказаного органу до 15.04.2019 включно.
! Звертаю увагу, що необхідно повторно подавати подібну заяву для другого туру, що відбудеться 21.04.2019, оскільки заява, яку виборець подавав у першому турі виборів, змінювала одноразово місце голосування лише на вибори 31.03.2019, а після цього його виборчою дільницею знову стала та, де він голосує зазвичай. Це легко перевірити за допомогою
веб-ресурсу «Особистий кабінет виборця».

До 17.04.2019 включно ДВК надсилає або доставляє в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу ДВК, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, одночасно повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування.

Якщо виборець не отримав запрошення на вибори, або якщо після ознайомлення з цим запрошенням він помітив якісь неточності щодо себе або інших осіб, або не виявив себе/інших осіб у списку виборців виборець має право звернутися із позовом про уточнення списку виборців до місцевого суду до 18.04.2019 включно. При цьому державне мито не сплачується. Таке рішення суду виборець має передати відповідній ДВК до 20.04.2019 включно. У день голосування зміни до уточненого списку виборців не вносяться, тому нема сенсу приходити в ДВК навіть з рішенням суду 21.04.2019.

У разі, якщо виборець несподівано захворів, або за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатний пересуватися самостійно, то він може до 20.00 год. 19.04.2019 звернутися до відповідної ДВК із власноручно написаною заявою про надання можливості проголосувати за місцем перебування з доданою до цієї заяви довідкою про стан здоров’я, виданою медичною установою (лікарнею, амбулаторією, поліклінікою тощо). ДВК після перевірки відомостей заяви та довідки може включити виборця до витягу із списку виборців для голосування «на дому».

Якщо у запрошенні виборця є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, але він бажає проголосувати на своїй виборчій дільниці, то йому слід письмово або особисто повідомити про своє бажання відповідну ДВК до 12.00 год. 20.04.2019.

У день голосування (21.04.2019) жодні зміни у список виборців не вносяться (навіть за рішенням суду), а ДВК має право лише виправляти неточності та технічні описки в уточненому списку виборців - неправильне написання прізвища, імені, по батькові, дати народження, номера будинку чи квартири. У разі перейменування вулиці ДВК не вносить жодних змін і надає право виборцям проголосувати навіть у разі розбіжності даних списку виборців і паспорту особи в частині назви вулиці, на якій проживає виборець.

Завчасно перевірте себе у списках виборців, щоб реалізувати своє право голосу!

Обов’язково прийдіть 21 квітня 2019 року на свою виборчу дільницю і проголосуйте за майбутнє України!

Відділ адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської облдержадміністрації

Адреса: м.Луцьк, Київський майдан, 9, каб. 105, тел. 0332-778276, 778279.

Електронна пошта: vadm_drv@voladm.gov.ua  Веб-сайт: www.voladm.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь