Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Громада майбутнього

Дата: 15.03.2019 15:34
Кількість переглядів: 808

13 березня 2019 року в приміщенні спортивної зали Шацької гімназії відбувся захід під назвою “Громадська майстерня “Громада майбутнього”, що реалізувався в рамках Програми «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад». Шацька ОТГ є однією з 30 громад України, що була відібрана для участі в даній Програмі.

Програма «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад» орієнтована на адаптацію європейських політик міського та регіонального розвитку та інструментів стратегічного просторового планування до масштабу та реального функціонування новостворених територіальних одиниць – об'єднаних територіальних громад.

Захід мав на меті залучення преставників громади у процес просторового стратегічного планування. Саме врахування думок та ідей різних представників громади є основною запорукою розробки якісної  концепції просторового розвитку громади.

Понад 30 учасників взяли активну участь в майстерні. Учасники були розподілені на 3 групи, кожна з яких почергово обговорювала ідеї та напрямки розвитку громади по секторах (“Інфраструктура та екологія”, “Економіка та туризм”, “Освіта, культура, спорт і соціальна сфера”). Всього групами було згенеровано 102 ідеї, кожну з яких учасники на завершення заходу мали можливість обрати як пріоритетну для розвитку.

Під час обговорення ідей учасники мали змогу ознайомитись з результатами соціологічних опитувань, які в різний час проводились серед жителів ОТГ, а також скористатись допоміжними аналітичними матеріалами та інфографікою.

Модерували захід представники команди CANactions (молодший ментор Програми Наталія Мисак та фахівці у сфері просторового планування Оксана Кушнірецька й Ігор Ососков) та радник з просторового планування Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Катерина Степчук. Модераторам допомагали безпосередні учасники проекту від Шацької ОТГ - Віталій Яльницький, Сергій Гірич та Андрій Сичук, а також інші працівники Шацької селищної ради.

На думку організаторів заходу, майстерня вийшла достатньо продуктивною та креативною. Шацька селищна рада і надалі активно залучатиме представників громади до процесів стратегічного планування. Вже в квітні учасники Шацької проектної групи візьмуть участь в четвертому заході Програми - тижневому воркшопі, який буде присвячений формулюванню загальної концепції просторового розвитку громади на базі обраного сценарію та розробці плану реалізації концепції та дорожної карти проектів.

Шацька селищна рада просить представників громади активно долучатись до роботи з формування концепції просторового розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь