Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Участь Шацької громади у Раді регіонального розвитку під головуванням Президента

Дата: 24.10.2017 12:50
Кількість переглядів: 754

Фото без опису

До Києва, аби взяти участь у масштабному заході, прибула волинська делегація, до складу якої увійшло понад 60 осіб. Анонсував Раду голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, виступаючи зі вступним словом на початку що понеділкової оперативної наради. Варто зауважити, що саме Володимир Петрович очолить делегацію волинян. У склад делегації з Шацького району увійшли голова Шацької РДА Василь Голядинець та голова Шацької об'єднаної територіальної громади Сергій Віннічук.

– Аби взяти участь у цьому серйозному та масштабному заході, до Києва поїдуть керівники виконавчої влади, депутати обласної ради, представники місцевого бізнесу, – підкреслив голова облдержадміністрації. – У порядку денному чимало важливих питань: стратегія розвитку України, її економічна модернізація, пріоритети у сфері розвитку сільської інфраструктури тощо.

Рада регіонального розвитку – консультативно-дорадчий орган при Президентові України.Утворена з метою сприяння взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях:напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування і територіальної організації влади, децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонівРада утворена Президентом України Петром Порошенком 21 квітня 2015 року.

Головою Ради є Президент України. Виконавчим секретарем Ради є один із заступників Глави Адміністрації Президента України, до відання якого віднесені питання регіональної політики. До складу Ради за посадою входять Голова Верховної Ради України, Прем’єр-міністр України, Глава Адміністрації Президента України, Секретар Ради національної безпеки і оборони України, Заступник Глави Адміністрації Президента України, до відання якого віднесені питання гуманітарної та внутрішньої політики, Представник Президента України у Верховній Раді України, Представник Президента України у Кабінеті Міністрів України, Керівник Державного управління справами, директор Національного інституту стратегічних досліджень, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України, Міністр фінансів України, голови обласних, Київської міської державних адміністрацій, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, голови обласних рад, міські голови міст – обласних центрів, керівники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

Варто нагадати, що попереднє – п’яте – засідання Ради регіонального розвитку відбулося 20 березня цього року. Тоді Президент Петро Порошенко звернувся до присутніх на засіданні та до всіх українців через ЗМІ із промовою, у якій наголосив: «ВВП за підсумками 2016 року збільшився на 2,2%. В четвертому кварталі зростання навіть прискорилося майже до 5% на рік. Може це й не так багато, як хотілося би, але в 2015 році, коли ефект російської агресії вже дався взнаки повною мірою, економіка впала на 10%.

Зараз оживає промисловість – демонструє зростання на 2,8% за підсумками 2016-го. Впевнений у 2017 році ми маємо такі самі позитивні перспективи. Промисловість найбільше постраждала від війни, адже втрачено до 20% індустріального потенціалу країни. Втім, промислове зростання припинилося ще за три роки до агресії у 2011 році, і я поки що не знаю, чи ми остаточно перевернули на позитив цю багатолітню негативну тенденцію. Тим більше, що наслідки так званої блокади Донбасу – цього справжнього удару під дих Україні – в першу чергу позначаться саме в цій галузі, в промисловості».

 

Сподобалось


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь