Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Національна "гаряча" лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

Дата: 13.11.2017 10:43
Кількість переглядів: 1154

ГО «Ла Страда-Україна» - одна з провідних неурядових організацій України у сфері захисту прав жінок та дітей. Діяльність організації направлена на запобігання торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, впровадження гендерної рівності та вдосконалення системи захисту прав дитини.

Також, ГО «Ла Страда-Україна» має 20-річний досвід організації роботи Національних «гарячих» ліній – Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації з безкоштовними номерами 0 800 500 335 (зі стаціонарних) або 386 (з мобільного) та Національна дитяча «гаряча» лінія з номером 0 800 500 225 або 116 111 (з мобільного Київстар та Lifecell), відповідний номер є загальноєвропейським номером, який можна отримати лише тоді, коли відповідаєш міжнародним прийнятим стандартам роботи «гарячих» ліній.

Загальноєвропейський номер 116 123  також отримала національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, який запрацює з 24 листопада 2017 року.

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації працює цілодобово, анонімно та конфіденційно, консультації абонентам надаються інформаційного, правового та психологічного характеру.  В разі запиту абонентів та можливості організації, окремі справи беруться на подальший правовий супровід. Протягом 2016 року «гаряча» лінія отримала 38 547 звернень, а за 9 місяців 2017 – 22 584 дзвінків, з яких 96% стосувалися попередження домашнього насильства. З Волинської області отримано 1,1% дзвінків. Такий відсоток пов’язаний з розповсюдженням інформації про «гарячу» лінію і напрацьоване партнерство між ГО «Ла Страда-Україна» та підрозділами Волинської області, закладами освіти, громадськими організаціями, засобами масової інформації тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь