Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

У Шацьку буде Європа

Дата: 13.10.2017 08:28
Кількість переглядів: 814

У Шацьку на початку жовтня стартували роботи із реконструкції парку імені Тараса Шевченка. Ще торік керівництво Шацької селищної ради в особі голови Сергія Віннічука анонсувало ці роботи.

Непримітну територію в центрі селища планували окультурити й облаштувати комфортну зону відпочинку – як і належить курортному містечку.

Про це йдеться на сторінці Волинського регіонального відділення Асоціаціації міст України у Facebook.

– Ми знайшли підприємця який розробив проект реконструкції скверу, через ЗМІ винесли його на загальне обговорення і, на жаль, почули більше «навіщо» замість пропозицій та ідей. У мене опустилися руки, але, на щастя, це починання підтримав благодійний фонд «Патріоти Волині», – розповідає голова Шацької ОТГ. – Там пообіцяли допомогти і допомогли. Варість робіт становить 2 мільйони 315 тисяч гривень. Ремонтні роботи виконує фірма КБМП «Орбіта-Рожище», яка через систему «Прозорро» й виграла нещодавно оголошений тендер, – розповів голова Шацької ОТГ Сергій Віннічук.

Усі роботи планують завершити за місяць-півтора.

Судячи з проекту, нині не надто привабливий сквер виглядатиме по-європейськи: доріжки викладуть бруківкою, встановлять ліхтарі й лавки, висадять клумби, посіють газон, буде Wi-Fi-зона, а його окрасою стане – чималий сухий фонтан на 16 струменів, хоча планували 24 та забракло грошей.

Ще однією цікавинкою оновленого скверу стане триметровий пам’ятник Великому Кобзареві, який замінить нинішнє погруддя.

Зі слів  Віннічука, нині не надто ошатна територія для жителів Шацька і відпочивальників перетвориться на місце культурного відпочинку. Тут планують організовувати концерти і навіть щорічний літній фестиваль шацького пончика.

Планують на березі Світязя також встановити особливий пам’яник пончистові, який стане такою собі візитівкою «Курорту-Шацьк», як це пам’ятник бичкові-годувальнику в Бердянську чи велетенському бикові на Уолл-стріт біля Нью-Йоркської фондової біржі.

– У селі Світязь робимо зараз набережну за гроші, які надходять із митниці. Сім мільйонів також плануємо вкласти у реконструкцію пляжу в «Куточку рибалки» і вже готуємо проект. Одне слово, там буде Європа, – запевняє голова Шацької РДА Василь Голядинець. – Саме там і плануємо встановити пам’ятник пончистові («пончист» – людина, яка на пляжі біля озера Світязь продає пончики, – авт.), адже наші смаколики – вже такий собі бренд. Тож незабаром туристів у Світязі вітатиме колоритна шачанка з велосипедом і пончиками. Крім того, селищна рада написала проект на 400 тисяч євро, який передбачає будівництво кемпінгової стоянки та облаштування пляжу на території нинішнього наметового містечка. Він уже пройшов перший етап відбору. А крапку у каналізування Шацька та прилеглих до озера сіл планують поставити десь до 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь