Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацьку громаду відвідали партнери з німецького міста Браке

Дата: 15.10.2024 15:50
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

Днями в Шацькій громаді з дружнім візитом побувала делегація з муніципалітету міста Браке Німеччини на чолі з мером Майклом Курцом.

Нагадаємо, Шацьк і Браке з 2022 року є містами-партнерами. В травні 2023-го в Німеччині було підписано угоду про співпрацю між Шацькою селищною радою та муніципалітетом міста Браке. Документом передбачено співробітництво між українською і німецькою громадами в гуманітарному напрямку, в питаннях безпеки та подолання наслідків агресії росії в Україні.

Читайте такожСергій Карпук: «Співпраця з німецьким містом - це можливість залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань»

Під час візиту німецькі партнери ознайомилися з територією громади, відвідали Шацьку селищну раду, поспілкувавшись з секретарем Богданом Тимошуком, працівниками та депутатами; побували в Світязькому ліцеї, Шацькій лікарні, Шацькій дитячо-юнацькій спортивній школі, 11 ДПРЧ управління ДСНС України у Волинській області, молодіжному центрі «Нова хвиля», побачили, як облаштовані укриття та як функціонує МПО в Прип’яті.

Читайте такожШацька селищна рада і муніципалітет німецького міста Браке підписали угоду про співпрацю

Після відвідин алеї пам’яті Героїв у Шацьку гості з Німеччини особливо перейнялися болем українців, які платять страшну ціну за право жити в вільній і мирній країні. Зі сльозами в очах вони віддали шану полеглим воїнам з Шацької громади і поклали квіти до стендів з портретами.

Своєю чергою, поважні гості презентували шачанам свою громаду, висловили захоплення природою Шацького краю і його туристичним потенціалом. Для потреб мешканців Шацької громади, зокрема для закладів освіти, німецькі партнери привезли новий шкільний автобус, бензопили та бензокосарки, для вихованців Шацької ДЮСШ – спортивну форму. Також пообіцяли надати 3 набори шкільних меблів для освітніх закладів, мультимедійне обладнання, два човни для Шацької ДЮСШ, генератор для Піщанського ліцею.

До речі, минулого року муніципалітет німецького міста Браке передав для потреб Шацької громади пожежний автомобіль та обладнання вартістю понад 1,7 мільйона гривень.

Мер Браке Майкл Курц висловив готовність у довгостроковій перспективі надавати допомогу нашій громаді. Друзі з Німеччини зацікавлені у співпраці в сферах молодіжної політики, енергоефективності та впровадження на нашій території альтернативних видів енергетики, також хочуть бути корисними для сімей загиблих захисників з Шацької громади та військовослужбовців, які потребують реабілітації.

Богдан Тимошук, секретар селищної ради, подякував німецьким партнерам за підтримку Шацької громади в непростий воєнний час, за розуміння і матеріальну допомогу, за можливість переймати досвід європейської держави та обмінюватися корисними ініціативами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь