Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Шацька громада отримала пожежний автомобіль від партнерів з німецького міста Браке

Дата: 16.10.2023 15:00
Кількість переглядів: 307

Фото без описуМуніципалітет німецького міста Браке передав для потреб Шацької громади пожежний автомобіль. Практично нове авто в досить хорошому стані сьогодні вже перебуває в Шацьку і незабаром дасть нове життя ще одному підрозділу місцевої пожежної охорони.

Передача спецтехніки стала завершальним етапом реалізації проєкту з пожежної безпеки в межах співпраці Шацької громади з муніципалітетом міста Браке.

Нагадаємо, перші кроки до співпраці між громадами двох країн були зроблені минулого року.

Читайте також: Сергій Карпук: «Співпраця з німецьким містом - це можливість залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань»

В травні 2023-го Сергій Карпук, Шацький селищний голова, та очільник Браке закріпили цю співпрацю на рівні муніципалітетів, підписавши угоду про партнерство. Впродовж року відбулося декілька онлайн зустрічей, а 11-13 жовтня партнери з України і Німеччини змогли зустрітися на території Польщі, у місті Влодава, де Шацькому селищному голові німці офіційно передали пожежний автомобіль. Крім того, в межах програми SKEW і завдяки німецьким партнерам Шацька громада додатково отримала нове пожежне обладнання вартістю понад 1,7 мільйона гривень.

Автомобіль буде передано КУ «Муніципальний центр», у підрозділ пожежної охорони. У випадку надзвичайних подій він виконуватиме завдання з їх ліквідації спільно зі спецтехнікою місцевого підрозділу ДСНС.

«Дякуємо нашим партнерам, які продовжують підтримувати Україну і Шацьку громаду зокрема в нелегкий для всіх нас час. Саме вони допомагають нам реалізовувати корисні для громади проєкти, виконувати основні завдання з розвитку території, адже державний і місцевий бюджети сьогодні працюють на військову сферу. Хоча метою нашої міжнародної співпраці є не матеріальні блага, а стабільне співробітництво українців із світовою спільнотою, можливість на повний голос заявити на міжнародній арені про Україну, ми щиро вдячні нашим друзям за пожежний автомобіль та сучасне обладнання» – зазначив Сергій Карпук.

12-13 листопада відбудеться наступна зустріч очільника Шацької громади з колегами з міста Браке, програмою якої передбачено спілкування не лише з представниками муніципалітету, а й з керівництвом урядової програми Німеччини, яка фінансується урядовою організацією цієї держави – SKEW за підтримки GIZ (німецького товариства міжнародного співробітництва).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь