Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

До уваги операторів ринку, що провадять обіг харчових продуктів!

Дата: 18.07.2024 13:45
Кількість переглядів: 236

       Фото без опису

Ковельське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області звертає вашу увагу на те, що в умовах воєнного стану, внаслідок пошкодження електромережі  України, відбуваються  систематичні відключення електроенергії у всіх регіонах України, в т.ч. і в нашому регіоні, що своєю чергою може негативно впливати на виробництво та обіг харчових продуктів. При відсутності електроенергії не працюють холодильники, морозильні та охолоджувальні торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися та стати небезпечною  для споживання.

       Щоб уникнути відповідної ситуації,  Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській  області рекомендує операторам ринку на підприємствах, у магазинах, супермаркетах та на агропродовольчих ринках використовувати генератори. Попри систематичні перебої зі світлом, підприємцям необхідно дотримуватись відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, забезпечувати належний санітарний стан у холодильних та морозильних камерах, вживати запобіжних заходів реагування, не допускати повного розморожування харчових продуктів. Зберігайте продукти при температурі, яка не спричиняє шкоду здоров'ю споживачам та мінімізує  ризик розмноження патогенних мікроорганізмів. Продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено!     

      Нагадаємо, що відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів - виробників, інших суб’єктів господарювання, які транспортують, зберігають, пакують або здійснюють обіг харчових продуктів. До того ж згідно зі ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»: якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган.

У разі виявлення порушень температурних режимів зберігання харчових продуктів при проведенні моніторингу торговельних мереж,  а також за відсутності в них альтернативних джерел безперебійного живлення, потужність яких здатна забезпечити належну роботу холодильного обладнання та відповідний температурний режим, Головним управлінням буде вжито заходів відповідно до чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь