Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

До уваги водіїв та пішоходів!

Дата: 28.06.2024 21:08
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

26 червня в с. Світязь трапилася ДТП за участю трьох неповнолітніх осіб. Причиною аварії стала раптова поява на проїжджій частині малолітнього пішохода, внаслідок чого неповнолітній водій електроскутера, гальмуючи, не впорався з керуванням і впав на асфальт. Під час падіння неповнолітня пасажирка скутера отримала тілесні ушкодження – забій головного мозку. Дитину госпіталізовано в обласну лікарню. За даним фактом порушено кримінальне провадження.

Шановні мешканці громади! Вкотре наголошуємо: щоб не допустити схожих ситуацій на дорозі, дотримуйтеся правил дорожнього руху. Пішохід має перевагу під час переходу проїзної частини, водночас пішоходу заборонено виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху.

Заборонено раптово вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід, випускати дітей на дорогу без нагляду дорослих, затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано з дотриманням безпеки дорожнього руху.

Якщо немає тротуарів чи пішохідних доріжок або пересуватися по них неможливо, можна йти по краю дороги назустріч руху транспортних засобів, при цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху. На нерегульованих пішохідних переходах пішоходи мають перевагу в русі перед транспортними засобами з моменту, коли вони ступили на перехід. Водіям забороняється здійснювати об`їзд пішохода, який перебуває на пішохідному переході незалежно від відстані між ним і транспортним засобом, а також збільшувати швидкість з метою "проскочити" перед пішоходом, який ступив на нерегульований пішохідний перехід.

Якщо пішохід ще перебуває на тротуарі, а до пішохідного переходу наближається автомобіль, то пішоходу забороняється виходити, а тим більше вибігати, на такий пішохідний перехід. У темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світловідбивні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світловідбивні елементи.

За порушення ПДР пішоходами передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 255 грн. Водій і пасажир мопеда, скутера повинні мати застебнуті шоломи. Перевозити дітей, зріст яких менше ніж 150 см, на задньому сидінні мотоцикла та мопеда заборонено.

​Водії, пам’ятайте : скутери, мопеди, мотоцикли можуть становити серйозну небезпеку, а дорожні пригоди за їх участю призводять до тяжких наслідків. Тож особиста дисциплінованість, повага до всіх учасників руху та неухильне дотримання правил дорожнього руху є запорукою збереження власного здоров’я та життя і оточуючих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь