Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Скільки коштів Шацька громада спрямувала на допомогу військовослужбовцям та Українській армії

Дата: 13.02.2024 14:01
Кількість переглядів: 348

Фото без опису18 січня 2024 року, під час 51-ї позачергової сесії Шацької селищної ради, був прийнятий бюджет громади. Згідно з рішенням обсяг власних доходів загального фонду бюджету територіальної громади становить 80 856 600 грн. З них вже на початку року передбачено 4 050 000 грн, або 5% на допомогу Українській армії та військовослужбовцям, зокрема військовій частині 9971, на заходи з територіальної оборони для закупівлі обладнання та матеріалів по запитах військових частин тощо.

У 2023 році видатки на оборону склали 25 827 500 грн, або 24 % від власних надходжень загального фонду бюджету (107 452 800 грн). Крім того, додатково з бюджету громади було вилучено ще 8 300 000 грн в державний бюджет на оборонні цілі. З коштів, які були передбачені на допомогу військовим та оборону у 2023 році, основну частину, а саме 16,2 млн грн, було передано трансфертами безпосередньо на рахунки військовим частинам та силовикам.

Також для потреб військовослужбовців закуплено обладнання, матеріали та оплачено послуги на загальну суму 1 571 200 грн. Зокрема кошти були використані на закупівлю матеріалів та здійснення заходів щодо облаштування ділянки державного кордону, проведення інженерно-технічних робіт із укріплення фортифікаційних споруд, огорож; закупівлю квадрокоптерів, зарядних станцій, павербанку, бінокля, паливно-мастильних матеріалів; відшкодування вартості електроенергії; забезпечення інструментами, електрообладнанням, будівельними матеріалами тощо.

Протягом минулого року працівники установ та організацій громади здали одноденний заробіток в сумі 337 560 грн. Ці кошти були використані на потреби захисників: допомогу в придбанні автомобілів, ремонт транспортних засобів, закупівлю пульта до дрона, тепловізора, плитоносок, зварювального апарату тощо.

У 2022 році на заходи з оборони було спрямовано з бюджету Шацької селищної територіальної громади понад 19,5 млн. грн.

З початку війни Шацька громада не припиняє зміцнювати обороноздатність прикордонної території, укріплювати державний кордон, підтримувати військові об’єкти, надавати адресну допомогу захисникам України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь