Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сказ домашнього улюбленця можна попередити. Вакцинація рятує життя!

Дата: 21.07.2023 08:52
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

Сказ – це особливо небезпечне, гостре, заразне, надзвичайно важке і невиліковне захворювання людей і тварин, яке неминуче закінчується смертю.

Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною. Зараження сказом відбувається в основному через покуси чи внаслідок потрапляння слини хворої тварини на свіже поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок.

Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно проводити щеплення домашніх улюбленців, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, слід звернутися до ветеринара.

Якщо ви вирішили завести домашнього улюбленця чи надали прихисток безпритульній тварині, обов’язково зверніться у ветеринарну установу для проведення клінічного огляду тварини та профілактичної вакцинації проти сказу.

Шацький відділ здійснення протиепізоотичних та лікувально-профілактичних заходів проводить вакцинацію проти сказу домашніх тварин  щоденно у робочі дні.

Вакцинація проводиться безкоштовно за адресою: 

смт Шацьк, вул. Степана Шковороди, 78.

Фото без опису

За посиланням доступний перелік установ в Україні для здійснення вакцинації тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь