Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Підготовка до літнього сезону відпочинку та оздоровлення-2023: що потрібно знати

Дата: 12.07.2023 09:32
Кількість переглядів: 619

Фото без опису

Триває організаційна робота з питань підготовки до літнього оздоровлення та відпочинку  у Ковельському районі.

На етапі підготовки закладів оздоровлення та відпочинку до відкриття суб’єктам господарської діяльності необхідно звернути увагу на:

  • забезпечення закладів оздоровлення та відпочинку питною водою гарантованої якості (відповідно до вимог ДСанПіН № 2.2.4-400-10);
  • стан каналізаційних систем;
  • підготовку пляжів та місць купання дітей та дорослих;
  • готовність території закладу;
  • організацію роботи харчоблоків;
  • приділити увагу питанням кадрового забезпечення закладів оздоровлення та відпочинку.

Порядок відкриття закладів оздоровлення для дітей регламентований ДСанПіН №5.5.5-23-99 «Влаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів», а закладів відпочинку для дорослих та будинків сімейного типу – «Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», затверджених наказом МОЗ України від 19.06.1996 року №172.

У період підготовки до відкриття і функціонування закладів оздоровлення та відпочинку фахівці Держпродспоживслужби у Ковельському районі братимуть  участь у проведенні позапланових комісійних обстежень об’єктів (за ініціативою органів місцевого самоврядування та за зверненнями самих суб’єктів господарювання) з питань контролю за створенням належних санітарно-гігієнічних умов оздоровлення та відпочинку.

Нагадуємо, що попередньо (до початку роботи) у закладах мають бути здійснені відбори проб питної води та води відкритих водойм для лабораторного контролю якості за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками(на договірній основі з акредитованими лаболаторіями).

Відбір проб води питної проводиться безпосередньо перед початком оздоровчого сезону, кратність відбору проб води відкритих водойм – не менше 2-х разів перед сезоном купання, а в період сезону купання лабораторний контроль проводиться не рідше 2-х разів на місяць мінімум в 2-х точках.

Право на відкриття та функціонування закладів відпочинку для дорослих відповідно до вимог «Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів» дає  «Акт прийомки оздоровчих закладів для дорослих» (форма №316-о). До відповідних Актів готовності додаються результати лабораторного контролю проб питної води, що відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-400-10, та результати лабораторних досліджень проб води відкритих водойм, що відповідають вимогам  додатків 1-2 «Державні санітарні правила розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів», затверджених наказом МОЗ України від 19.06.1996 року №172.

Ковельське  районне  управління

Головного управління Держпродспоживслужби

у Волинській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь