Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Цистоскоп та апарат УЗД: в Шацьку лікарню придбали нове медичне устаткування

Дата: 28.11.2022 11:00
Кількість переглядів: 898

Фото без опису

 

Для потреб КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради» була придбана нова лікувально-діагностична апаратура: цистоскоп та апарат ультразвукової діагностики.

З допомогою нового портативного апарата УЗД медики достатньо точно встановлюють діагнози при захворюваннях внутрішніх органів та опорно-рухового апарату.

Цистоскоп обладнаний камерою та освітленням, і добре показує порушення, що не проглядаються під час УЗД. З допомогою цього апарата можна оглядати слизові оболонки сечового міхура та діагностувати захворювання. На цистоскопію направляють пацієнтів з такими симптомами, діагнозами, як рецидивні цистити; кров у сечі; ускладнене, неповне та будь-яке аномальне сечовипускання; підозри на пухлини, виразки, камені в сечовому міхурі або інші патологічні зміни. Отримавши інформацією про діагноз, пацієнт матиме можливість поїхати в будь-який медичний заклад та пройти там лікування.

З апаратурою працює хірург-онколог Олександр Порфиленко з Донецької області. До Шацька Олександр Павлович приїхав з сім’єю у перші дні війни. Фахівця з багаторічним досвідом роботи в міських та обласних медичних закладах взяли на роботу в Шацьку лікарню, де він працює вже дев’ятий місяць.

«Крім того, найближчим часом в Шацьку лікарню закуплять також дерматоскоп та стаціонарний апарат УЗД. З допомогою безболісної та безпечної процедури дерматоскопії зможемо розпізнавати ранні ознаки злоякісних новоутворень, що дозволить вчасно виявляти рак або меланому і здійснювати лікування. Ці захворювання є досить поширеними серед людей. Більше того, ознаки цих хвороб я бачу на обличчях шачан неозброєним оком, тому прошу не ігнорувати проблему», – зазначає Олександр Порфиленко.

В планах лікаря-хірурга – і діагностування та лікування захворювань молочних залоз. Олександр Павлович має за мету охопити цими процесами якнайбільше жінок, адже, з його слів, завдяки досягненням медичної науки і сучасним діагностичним технологіям, раннє виявлення ракової пухлини в 9 випадках з 10 дозволяє успішно вилікуватися і зберегти груди.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь