Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Сергій Карпук: «Гряда має розвиватися і стати одним з найпопулярніших місць відпочинку»

Дата: 01.06.2021 11:30
Кількість переглядів: 1149

Фото без опису

28 травня в актовому залі Шацького лісового коледжу ім. В.В. Сулька відбулася зустріч керівництва Шацької селищної ради, КП «Будинкоуправління» з власниками та комендантами баз відпочинку урочища Гряда.

Проведення заходу ініціював Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», участь у ньому взяли Сергій Карпук, селищний голова, Богдан Тимошук, секретар селищної ради, Людмила Єрофєєва, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчого органу.

«Багато хто незадоволений тим, як у попередні роки була організована господарська діяльність в урочищі Гряда. На часі – реальні зміни в підходах до роботи, в розрахунках за надані послуги. Зрештою, маємо спільно зробити все можливе, щоб Гряда розвивалася і стала не менш популярним місцем відпочинку для туристів, як село Світязь», – зазначив, звертаючись до присутніх, Сергій Карпук.

Фото без опису

Іван Коваль оприлюднив фінансові показники минулорічної діяльності, при цьому наголосив, що замість прибутків комунальне підприємство отримало майже мільйон гривень збитків і проблему з нестачею коштів на основні видатки.

Як буде організована цього року робота з забезпечення комфортного і відпочинку людей? Якими будуть відносини між селищною радою, комунальним підприємством і керівниками баз? Де взяти кошти, щоб покрити всі видатки? На ці та інші запитання присутні спільно впродовж двох годин шукали відповіді.

Цьогоріч «Будинкоуправління» укладатиме з базами і бізнесом, який працюватиме на території, угоди на всі види послуг: вивезення сміття, прибирання територій, водовідведення, утримання рятувальних постів. Проплата здійснюватиметься шляхом співфінансування відповідно до встановленого тарифу.  Присутні мали можливість ознайомитися з приблизними розрахунками: скільки, за яким принципом і за що вони мають платити. Вказані суми викликали невдоволення в деяких власників баз відпочинку.

Фото без опису

Підприємець Іван Оліферчук запропонував присутнім об’єднатися в новоствореній громадській організації, активізувати зусилля підприємців і власників заради оперативного  вирішення проблем Гряди і досягнення спільної мети.

Щодо питання про розвиток території, то Сергій Карпук зазначив, що в пріоритеті – будівництво пішохідної зони по центральній вулиці, покращення інфраструктури, промоційні заходи. Наостанок перед присутніми виступив представник громадської організації «Робимо разом», запропонувавши підприємцям співпрацю в плані організації на Гряді, зокрема на пляжі, спортивно-розважальних заходів, які приваблять в урочище більше туристів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь