Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Відповідальність за маркування харчової продукції недержавною мовою

Дата: 19.02.2021 14:34
Кількість переглядів: 660

Фото без опису

З метою забезпечення прав споживача, його законних інтересів стосовно отримання інформації про харчовий продукт, маркування товарів та послуг на території України повинне здійснюватися державною мовою.

Це передбачено нормою частини 5 статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

У разі виявлення харчового продукту, на маркуванні (етикетці) якого зазначено інформацію недержавною мовою, споживач має право звернутися до оператора ринку для отримання пояснень щодо інформації вказаної на маркуванні, а також звернутися із відповідною заявою до територіального органу Держпродспоживслужби.

Заява (звернення) повинна містити інформацію про порушення, що спричинило шкоду правам та законним інтересам споживача.

Разом з цим, у разі наявності, до звернення додається етикетка, копія чеку (квитанції) про оплату, інші матеріали (відеофіксація, фотофіксація тощо), що підтверджують такі порушення. Письмове звернення може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Обґрунтоване звернення споживача, надання підтверджуючих матеріалів, надає правові підстави для проведення позапланового заходу державного контролю Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області.

При виявленні та підтвердженні таких порушень передбачено адміністративно-господарську відповідальність операторів ринку харчових продуктів.

Контактна інформація для надсилання звернень:

Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області

вулиця Поліська Січ, 10, Луцьк, Волинська область, 43000

E-MAIL: post@voldpss.gov.ua

ТЕЛЕФОН: +38(0332) 72-93-81


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь