Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Участь Шацького селищного голови в німецько-українській конференції муніципальних партнерств

Дата: 15.11.2023 16:46
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

З 13 по 15 листопада в м. Лейпциг (Німеччина) проходила німецько-українська конференція муніципальних партнерств, участь у якій взяла делегація від Асоціації міст України на чолі з Віталієм Кличком. Волинь на заході представляв Сергій Карпук, Шацький селищний голова.

Під час фахового форуму очільник громади виступив на тему: «Місцеве самоврядування як завдання для суспільства». У виступі зробив акцент на позитивних результатах децентралізаційних процесів для громади, на тому, що саме завдяки сильному місцевому самоврядуванню військовослужбовці у перші дні війни отримали необхідну допомогу та зміцнили оборонні можливості території.

За словами Сергія Карпука, з початку повномасштабного вторгнення пріоритетом для Шацької селищної ради стала підтримка ЗСУ та людей, які постраждали від агресії росії. Серед інших першочергових завдань – наповнення бюджету, надання якісних освітніх, медичних, комунальних послуг, безпека громадян та ефективний соціальний захист, збереження екології краю, підтримка об’єктів інфраструктури в належному стані, зміцнення державних кордонів, а також міжнародна співпраця, яка дає можливість реалізовувати проєкти розвитку.

Не оминув селищний голова і актуальних питань, які постануть перед громадою у повоєнний період. Після конференції Сергій Карпук зустрівся з керівництвом німецького міста Браке, яке є партнером селища Шацьк. З мером Майклом Курцом та керівником відділу Уве Шубертом обговорили реалізацію спільних проєктів.

Шацький селищний голова сподівається, що налагодження зв'язків з партнерами з Німеччини допоможе громаді успішно долати виклики воєнного часу, розвиватися і підвищувати якість життя мешканців.

Читайте також:

Сергій Карпук: «Співпраця з німецьким містом - це можливість залучити іноземний досвід у вирішенні актуальних питань»

Шацька селищна рада і муніципалітет німецького міста Браке підписали угоду про співпрацю

Шацька громада отримала пожежний автомобіль від партнерів з німецького міста Браке

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь