Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Завдяки програмі EGAP у Шацькій громаді впроваджуються онлайн-сервіси та інструменти електронної демократії

Дата: 15.06.2023 11:21
Кількість переглядів: 957

Фото без опису

Шацька селищна рада бере участь у програмі «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)» і сьогодні успішно реалізовує проєкт за такими напрямками:

  • створення Центру активності громадян – простору для комунікації між владою, бізнесом та громадою і місцем доступу до електронних сервісів (буде облаштований проєктором, комп’ютерною та офісною технікою, меблями);
  • впровадження електронних щоденників та журналів у школах громади;
  • функціонування мобільної валізки у відділі «ЦНАП»;
  • впровадження чат-бота «СВОЇ»;
  • приєднання до платформи для проведення голосування E-DEM.

Читайте такожВ Шацьку побували представники Програми EGAP

Завдяки програмі EGAP у відділ «ЦНАП» Шацької селищної ради було придбано мобільну цифрову валізу для надання адміністративних послуг. Мобільна валіза використовується працівниками у випадках, коли люди самі не в змозі прийти до ЦНАПу, мають інвалідність, перебувають у лікарні або проживають у віддаленому населеному пункті. До складу валізи входять: ноутбук, принтер, сканер, модем для підключення до мобільного Інтернету, пристрій для зчитування інформації паспортів у формі картки, додаткове джерело живлення.

Читайте також: Відділ «ЦНАП» Шацької селищної ради отримав мобільну цифрову валізу

В рамках організації навчання в дистанційній формі в загальноосвітніх навчальних закладах громади впроваджено електронні щоденники та журнали. Повністю відмовилися від паперових носіїв 4 освітніх заклади: Мельниківський, Пульмівський, Ростанський ліцеї та Прип’ятська гімназія, решта шкіл громади паралельно ведуть паперові журнали та щоденники. Ведення класних журналів в електронній формі значно спростило діловодство, дало можливість педагогам у будь-який час і з будь-якого місця заповнювати такий журнал та зберігати інформацію. Е-щоденники забезпечують швидкий та зручний доступ до оцінок, розкладу уроків та домашніх завдань, а також можливість зв'язатися з викладачем. 

Програма EGAP ініціювала створення у відділі «ЦНАП» Шацької селищної ради сучасного каналу спілкування – чат-бота «СВОЇ». Він дозволить клієнтам у будь-який час та у будь-якому місці отримувати інформацію про громаду, послуги, важливі новини, дасть можливість голосувати в опитуваннях, писати офіційні звернення тощо. На сьогодні за лічені секунди в чат-боті «СВОЇ» можна записатися в електронну чергу до «ЦНАП».

У межах співпраці з EGAP Шацька селищна рада отримала станцію для здійснення громадського моніторингу якості повітря.

Читайте такожВ Шацькій громаді встановили станцію моніторингу якості повітря

Пристрій, який  встановлено на будівлі Шацької селищної ради, демонструє показники стану повітря в режимі реального часу, а саме температури, вологості, атмосферного тиску, концентрації пилу, радіаційного фону. Моніторинг дозволить оперативно отримувати достовірні дані про стан повітря, а відтак прогнозувати можливі періоди підвищення рівня загрози для здоров’я населення для завчасного реагувати на них. Показники станції можна переглянути за посиланням.

За фінансової підтримки програми EGAP на даху адмінприміщення Шацької селищної ради, в якому розміщений Центр надання адміністративних послуг, встановили сонячні панелі.

Читайте такожСонячні панелі зробили Центр надання адміністративних послуг у Шацьку енергетично незалежним

Альтернативне джерело енергії дозволить забезпечити живлення «ЦНАПу» в умовах енергетичного тероризму росії взимку (за рахунок інвекторів та акумуляторів) і влітку та відповідно дасть можливість мешканцям і вимушеним переселенцям своєчасно отримувати адміністративні послуги.

У межах програми EGAP  в  Шацькій селищній раді діятиме єдиний номер телефону для отримання громадянами консультацій, а також інформації про установи, організації та підприємства громади, їхні адреси, графік роботи та послуги, які вони надають. Також на цей номер можна буде повідомити про надзвичайні ситуації, підозрілих осіб, невідомі літальні апарати тощо. Мета функціонування єдиного номера – налагодити ефективну комунікацію між мешканцями, вимушеними переселенцями, структурними підрозділами селищної ради і всіма службами, що є особливо важливим під час війни.

Завдяки програмі «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» в Шацькій громаді ефективно впроваджуються онлайн-сервіси та інструменти електронної демократії, спрямовані на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій для вдосконалення якості врядування, покращення взаємодії влади та громадян, сприяння соціальним інноваціям в Україні.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь