Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Нарада під головуванням начальниці Ковельської районної військової адміністрації

Дата: 02.04.2024 09:21
Кількість переглядів: 166

Фото без опису1 квітня в Шацькій селищній раді відбулася нарада з участю Ольги Черен, начальниці Ковельської районної військової адміністрації. До спілкування на актуальні теми з життя громади долучилися Богдан Тимошук, секретар селищної ради, заступники селищного голови, депутати селищної ради, члени виконавчого комітету, старости округів, керівники окремих структурних підрозділів селищної ради, представники прикордонних підрозділів, поліції, ДСНС, Шацького національного природного парку, ДП «Ліси України».

Метою візиту очільниці Ковельської РВА в Шацьку громаду стало вирішення у взаємодії з керівництвом селищної ради актуальних питань щодо механізму реалізації Постанови Кабінету Міністрів України №1147 та порядку видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт у п’ятикілометровій зоні від державного кордону; зміцнення державного кордону з білоруссю та будівництва фортифікаційних споруд; завершення великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» та подальшої передачі мережі у комунальну власність.

Спільно обговорили питання запровадження з червня 2024 року для мешканців та суб’єктів господарювання пропускного режиму в п’ятикілометровій зоні від лінії державного кордону з республікою білорусь. Начальниця Ковельської РВА наголосила на необхідності проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи cеред громадян про порядок видачі відповідних перепусток.

Богдан Тимошук зазначив, що в мешканців громади на місцях збиратимуть копії необхідних документів і централізовано передаватимуть у 6-й прикордонний загін у Волинській області для виготовлення перепусток. Присутні задавали питання про організацію літнього сезону відпочинку, зокрема приїзд у громаду відпочивальників з різних регіонів України. Найбільш популярне серед туристів озеро Світязь не входить у прикордонну зону.

Ольга Черен поінформувала присутніх про хід будівництва бетонних фортифікаційних споруд по всій лінії державного кордону з білоруссю. На сьогодні дуже багато зроблено, проте роботи тривають, і завдяки злагодженим діям керівництва області, району, Шацької громади та підрядників державний кордон стає все більш захищеним.

Зі слів Ольги Миколаївни, ще одним важливим завданням на цей рік є завершення в Шацькій громаді проєкту каналізування та подальше підключення бізнесу, підприємств і приватного сектору до каналізаційної мережі. Підрядник сьогодні готовий створити підприємство, яке буде обслуговувати всі новозбудовані  об’єкти. Важливо завершити цей процес, адже функціональна система каналізування в курортній місцевості – це збереження природних багатств краю для прийдешніх поколінь.

Наостанок Ольга Черен, відповідаючи на питання старости Піщанського округу Петра Мегеля про термін здачі в експлуатацію Піщанської школи, зазначила, що процес хоч і повільно, але наближається до завершення. Богдан Тимошук додав, що на всі роботи потрібно ще близько 8 млн грн.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь