Шацька селищна територіальна громада

Офіційний сайт

Співпраця із гміною Ханна Республіки Польща – поштовх для розвитку туризму в Шацькій громаді

Дата: 09.02.2023 10:20
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

8 лютого Сергій Карпук, Шацький селищний голова, Оксана Тимошук, начальниця управління економічного розвитку та регуляторної діяльності, та Микола Полінкевич, начальник відділу проєктного менеджменту, інвестицій та цифрової трансформації, із робочим візитом відвідали гміну Ханна Республіки Польща з метою налагодження співпраці у рамках програми Польща-Україна 2021-2027 (Interreg NEXT).

Гражина Ковалік, війт гміни Ханна, відмітила, що її громада має тісні зв'язки з Україною, а до Другої світової війни переважну більшість населення регіону становили українці, функціонував православний храм. Відтак керівниця запропонувала розпочати співпрацю в освітньо-туристичному напрямку спільної історії та культури.

Сергій Карпук розповів про кліматичні та економічні особливості Шацької громади, які виявились дуже схожими з тими, що характеризують гміну Ханна. Оскільки два муніципалітети знаходяться в басейні річки Західний Буг із високим рівнем грунтових вод, то підтоплення територій є нагальною проблемою для обох. Тому вирішили, що реконструкція меліоративних каналів Шацька та Ханни стане спільним проєктом, який буде подано на Програму Польща-Україна 2021-2027.

Також Сергій Карпук запропонував розглянути можливість розвитку велосипедної інфраструктури та маркування лісових веломаршрутів. А проєктна менеджерка гміни Ханна Іоанна Пастушок запропонувала включити лісові маршрути до одного з найбільших веломаршрутів Європи GreenVelo. Це має стати поштовхом для розвитку туризму у наших муніципалітетах.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь